02-03-08

Barcelona my love ...

Ondertussen zijn we natuurlijk al lang terug uit Barcelona. Vorige week zondagavond zijn we geland op de nieuwe terminal in Charleroi! Amai... wat een verschil met het vorige gebouw! Ze boeren daar precies goed in Wallonië Knipoog !!
Sinds maandag ben ik opnieuw in het werk gedoken (geen tijd om te bloggen...) en dit weekend voelde het aan of ik een vrachtwagen geladen heb. Hondsmoe... klop van de hamer. Amai... tja eigen schuld hé: niet geluisterd naar wat mijn 'lichaam' me vertelde.

's Vrijdags heb ik eigenlijk een recuupdag maar ik had toch besloten om mee uit eten te gaan met de firma alhoewel 's ochtends mijn hoofd schreeuwde om rust.

Ik heb het geweten... zaterdag 'vierden' we onze 33ste huwelijksverjaardag maar ik heb er nauwelijks kunnen van genieten; en eerlijk gezegd ik was zelf 'niet genietbaar'. Ik wil zo geen tweede dag meer meemaken.

's Ochtends vroeg werd ik wakker badend in het zweet door een nare droom. Ik droomde opnieuw hoe de dagen voor mijn huwelijk (33 jaar geleden) waren verlopen. Ik kan hier niet alles vertellen alleen dat ik me intriestig voelde. Vol van twijfels ook - niet omdat ik met M. zou trouwen maar ik was nog bijzonder jong (net geen 19 jaar) en ik voelde me verdomd eenzaam.

Niemand van mijn familie in de buurt. Niet voor de trouw en niet op de trouw.

Het was zaterdagochtend net of ik het allemaal opnieuw beleefde. Ergens moet ik die nare periode hebben opgeborgen in een hol kamertje in mijn brein... maar waarom dat nu precies allemaal terug boven kwam dat weet ik niet. Enfin... die droom heeft zaterdag bijna mijn ganse dag verknald. Hum... en ik die dacht dat mijn leuze 'Carpe Diem' was. Even niet dus.

Wat Barcelona betreft: we hebben het heerlijk gehad.
De 2de dag van ons verblijf was het de bedoeling om het 'Monastir de Pedrables' te bezoeken. Dit is één van de weinige plekjes waar we nog niet eerder geraakten.
We doken de metro in aan Sants Estacio (ons hotel was vlakbij op de Via de Roma) en enkele haltes verder (Metro Maria Christina - Groene lijn L3 richting Zona Universitaria) stapten we uit.
In de stralende zon maakten we een fikse wandeling. Het voelde heerlijk in de buitenlucht... Jammer genoeg moesten we vaststellen dat het Monasterio gesloten was.

Barcelona 213

Barcelona 228Barcelona 217Barcelona 220

Barcelona 218

 

 

 

 

 

 

 

 

Barcelona 226Barcelona 215Barcelona 214Barcelona 225Klik op de kleine foto's om te vergroten !

 

 

Je mag nog zo je best doen en alle mogelijke reisgidsen er op nakijken of zoeken naar de openingsuren op internet maar steeds slagen ze er daar in om net als wij er zijn die uren opnieuw te veranderen. Zuiderse mentaliteit zeker...? Zo passeerden we ook nog Finca Güell. Vorige keer stonden we ook voor een gesloten poort en deze keer was het niet anders. Een beetje ontgoocheld stapten we opnieuw de metro in richting Pl. Espanya. We hadden nog wel wat andere dingen achter de hand die we nog niet bezochten.
Van Plaça d'Espanya liepen we langs de beursgebouwen omhoog naar het Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC). We zijn er voordien ettelijke malen voorbij gelopen zonder naar binnen te gaan. Het imposante 'paleis' gebouwd in 1929 voor de Wereldtentoonstelling (gelegen aan de Montjuïc) huisvest op de 2 verdiepingen prachtige collecties van o.a. de Romaanse, Gotische, Renaissance, moderne kunst..., fotografie, etc... (zie www.mnac.es).

 Barcelona 207

Het gebouw binnenin is gewoonweg prachtig. Ik heb maar een gedeelte van de collecties bezocht (moe en misselijk door het slenteren) maar van wat ik zag heb ik genoten.

Barcelona 157Barcelona 160Barcelona 183Barcelona 186

 

 

 

 

We zijn beiden geëindigd in het cafetaria van het museum met een heerlijke kop koffie en we maakten onze 'planning' voor de volgende dag want dan kwam A'ke en haar ventje.

Barcelona 194

Barcelona 196

Commentaren

rare kronkels kunnen die hersenen maken hé.
Maar ik zie dat je hele leuke dingen hebt gedaan en daar moet je je gedachten op zetten!
veel liefs,
a3eindje

Gepost door: a3eindje | 03-03-08

ik ben er zelf al wel geweest, maar mijn mannetje nog niet, ik wil er graag nog eens samen heen.

Fijne maandag, liefs

Gepost door: Suus | 03-03-08

Wanneer je ... aan het eind van je Latijn bent ( ken je die uitdrukking? :-) ), gaan je hersens meestal terug naar vervelende periodes...weet niet of ze je dan duidelijk willen maken dat het altijd slechter kan...maar het lijkt me het beste daarvan uit te gaan...dan kun je jezelf weer oppikken hè! ( en die 33e trouwdagviering moet je gewoon nog maar es een keertje overdoen wanneer je niet zo moe bent...dat verdient M wel vind ik! :-))) )
Je Barcelonafoto's zijn weer schitterend...ik moet daar toch ook nog eens heen...hahaha...ik wil altijd overál heen...en het komt er zelden van! ;-)))
Liefs hè!...en een beetje rustiger aan meid de komende tijd! Hou je recuupdagen ten alle tijden vrij...daar zijn ze voor!

Gepost door: mizzD | 03-03-08

Je hebt toch weer mooi genoten van de reis hé Lucrèce?
Nare droom van je. Ik droomde vroeger altijd dat ik nooit ging trouwen of beter niet aan de man zou geraken , omdat mijn vader altijd dreigde dat ik niet mocht trouwen vóór mijn 21ste! Een echte nachtmerrie ;-))
Je hebt zeker al gezien dat ik hier weer alleen ben. Ik voel me voor de eerste keer wat alleen. Als ik per auto zou kunnen rijden denk ik dat het anders zou zijn, heel de dag op schok.
Groetjes Lucrèce en tot een van deze dagen?

Gepost door: emmy | 03-03-08

Mooi, hé, Barcelona Ik wil er terug heen, want ik zie hier foto's van zoveel mooie plekjes die ik gemist heb op mijn reis.

Gepost door: Herman | 03-03-08

@ Herman aha...leuk dat je hier nog eens 'op bezoek' komt! Ja mooi hé Barcelona. Zelfs na zoveel keer vinden we nog wel altijd iets wat ons de vorige keer 'ontgaan' is! Heerlijke stad vind ik hoor.
Groetjes hé

Gepost door: lucretia | 03-03-08

Heel mooie plaatjes.

Tja, sommige dingen denk je verwerkt te hebben, maar komen in een onbewaakt moment toch weer naar boven.

Gepost door: els | 04-03-08

Dag bezige bij Mooi verslag en foto's.

Gepost door: Ma Elly | 04-03-08

Lucretia, Vreemd hoe beklijvend dromen kunnen zijn en hoe ze een mens soms terugbrengen naar een ver verleden.
Schitterende foto's van Barcelona. Een prachtige stad. Ik ben er ooit één keer geweest, maar da's intussen alweer 20 jaar geleden. Je heb me zin doen krijgen om nog eens terug te gaan.
Veel groetjes.

Gepost door: Piet | 05-03-08

Hallo Lucretia, Wat zie je er ongelooflijk knap uit op die foto linksboven met Rune. Wàààààààààw!

Gepost door: cancer chick | 05-03-08

lijstje Hallo Lucretia

Barcelona staat zeer zeker nog op mijn to do lijstje!

En wat je huwelijk betreft. Ik begrijp perfect hoe je je voelt. Bij mij was er alleen 1 neef, voor de rest niemand en ik was net 18. Geen feest, geen foto's, geen trouwkleed ... maar het belangrijkste is dat je gelukkig bent met je ventje.

Gepost door: Patsy | 05-03-08

Ik moet nog lezen hoor, maar dit is een reactie op jouw reactie bij mij. Ik zit daar écht niet mee om dat samen met jou te doen, daar zou ik mijn hand niet voor omdraaien, au contraire! Op een vrijdag zo, dan heb ik tijd! Maar dan wel samen gaan stappen hé daarna! Hihi! Ik ga nu eens op me gemakske je verslagje(s) lezen, shame on me, maar 't was er nog niet van gekomen!

Gepost door: Jientje | 05-03-08

Het eerste verslagje had ik blijkbaar wél al gelezen, alleen de foto's stonden er toen nog niet op!
Prachtig verslagje hoor en héél mooie foto's!

Dat één nare droom zo je dag kan verknallen hé Lucretia, ik heb dat ook al gehad, en in de plaats dat je 't dan direct kan plaatsen en klasseren als een droom wordt zoiets steeds maar erger, tot je eigen grote ergernis omdat je van jezelf vindt dat je ongenietbaar bent, pfff, erg is dat hé?
Ik had zondag zo'n rotdag, ongenietbaar incluis, dus ik weet wat 't is!

Baai de wei dat is een heel mooie sexy foto daar bocen in je linkerkolommetje!

En voor die koffie weet je 't ook maar te zeggen hé, maar liever een donderdagnamiddag of een vrijdag dat je je tijd kan pakken, niet zo tussen twee afspraken, we hebben veel teveel bij te kletsen!

Gepost door: Jientje | 05-03-08

Ja ja... het was mij ook al opgevallen...schitterende foto van jou met Rune links hè! :-)))))
Liefs!

Gepost door: mizzD | 05-03-08

De commentaren zijn gesloten.