14-03-08

'Ali, waar is de Toubkal?' ...

240_4079Net thuis van een lange dag... Na een aangename maar vermoeiende werkdag gauw iets tussen m'n tanden gestoken, netjes de tandjes gepoetst ben ik opnieuw vertrokken.

Vanavond gaf markant in samenwerking met de VTB een filmvoorstelling:

'A  L  I,      W  A  A  R      I  S      D  E      T  O  U  B  K  A  L ?'
een spraakmakend reisverhaal over vrouwen die borstkanker overwonnen.

'Ali, waar is de Toubkal?' is een film over het revalidatieprogramma van Ziekenhuis Middelheim Antwerpen.

Deze unieke reportage gaat over negen vrouwen, die genezen zijn van borstkanker en getraind worden om de hoogste berg van Noord- Afrika, de Djebel Toubkal (4176m) in Marokko te beklimmen.

Het waren allen vrouwen die het revalidatieprogramma 'herstel en balans' van ZNA Middelheim hadden gevolgd. Gedurende driemaal per week en 5 maanden lang hebben ze getraind om de berg, 'hun berg' te beklimmen.
Een schitterende prestatie waar ze terecht fier op mogen zijn, gezien hun weinig benijdenswaardige uitgangspositie.
De film van Kris Garroy is dan ook een ode aan deze gemotiveerde vrouwen.
De commentaar bij de film is ingesproken door Kathy Lindekens en Herbert Flack. (bron VTB)

Eén van de negen vrouwen die de Toubkal beklom is Anneke Geerts. Zij overleed eind vorig jaar aan deze vreselijke ziekte. Ik wou de film zo graag zien maar het deed ontzettend veel pijn deze jonge moedige vrouw te zien op het scherm, wetende dat zij er nu niet meer is.
In de film werd gezegd dat als je een berg kunt beklimmen je ook klaar bent voor je nieuwe leven. Dat zal inderdaad voor de meesten van ons, borstkankerpatiënten, waarschijnlijk ook wel zo zijn maar als je weet dat ééntje van hen het niet heeft gehaald (ik bedoel dat ze nadien dan toch de strijd heeft verloren....) dan kijk je er toch wel even anders tegenaan.

Het was Anneke Geerts die vlak voor haar dood het Wonderfonds oprichtte. Doel van het fonds is om een alleenstaande ouder met kind(eren) ten laste en een levensbedreigende ziekte financieel te helpen door hen een wondertje aan te bieden bv. een weekendje, een filmvoorstelling, enz.

Met het markant-bestuur schenken we de opbrengst van deze avond aan 'het Wonderfonds'.

Er waren 2 mensen aanwezig van 'Herstel en Balans' die de film inleidden. Ik vernam van hen dat ze deze zomer opnieuw een berg beklimmen met borstkankerpatiënten, maar deze keer in Egypte.

Het is mijn droom om ooit samen met hen op stap te gaan... misschien moet ik toch overwegen om me in te schrijven om te starten met een training... misschien...

240_4077

240_4086240_4091

 

 

 

 

241_4108

241_4131


Deze foto's werden genomen in mei 2005, een half jaar voor ik ziek werd! Nee, niet op de Djebel Toubkal maar in de Spaanse Pyreneeën op de Monte Perdido.

Commentaren

Hé lieverd... je bent nog laat op hè...niet teveel van jezelf vergen hoor...anders kun je die berg...ooit...wel vergeten! ( en vooral als de kilo's er aan blijven komen hahahaa! Mijn geheime dieet? Niet teveel eten en alléén snoepen tijdens speciale gelegenheden hahahahaha! en rustig aan met de wijn! :P Zag trouwens van de week bij de slijter wat cava's staan...Freixenet is een bekende hè? Vind van die wijnen de semi-seco het lekkerste...de brut is me te ..euhmm.... bruut hahahahaha! Jij??)
Welterustennnnnn!
xxx

Gepost door: mizzD | 14-03-08

Vlug een ochtendgroet voor ik weer een daguitstapje naar het ziekenhuis heb. Onderzoeken, bloedprikken, baxters en we zijn weer een dagje zoet hè. Jullie wens ik in elk geval een prachtige vrijdag.
Groetjes.

Gepost door: anita | 14-03-08

ieder heeft zo zijn dromen... toch zijn er mensen die hun dromen zouden moeten kunnen uitvoeren en zo intens mogelijk beleven! Ik duim voor je dat je daar de kans toe krijgt!
hilsen,
a3eindje

Gepost door: a3eindje | 14-03-08

Op ali waar is de Toubkal Wij hebben de film gezien bij onze dochter Elly,het zijn ongelooflijk sterke vrouwen,en zoals je schrijft komt ANNEKE GEERTS daar veel in voor,dat was soms wel verwarrend,omdat wij ook wisten dat zij ondertussen was OVERGEGAAN zoals men dat soms zegt.

SCHRIJF je ook maar in LUCRECE ,jij kunt dat!

Gepost door: Ma Elly | 14-03-08

@ Maria Is inderdaad verwarrend... en ik merkte dat ik me de ganse tijd focuste op haar...
Liefs en groetjes aan Elly !

Gepost door: lucretia | 14-03-08

Goedemorgen Denk je wel een beetje aan jezelf??
Fijne dag, liefs Suusje

Gepost door: Suus | 14-03-08

Hé... prachtige foto's er ineens bij! :-)
Ik denk trouwens dat jij het alleen op wilskracht al zou kunnen hoor meid! Mocht je het ooit willen doen, wil ik wel met je meetrainen! :-)))
Liefs hè!

Gepost door: mizzD | 14-03-08

hey Mooie foto's. Ik wens je nog een fijn weekend/

Gepost door: martin | 15-03-08

** Weet je...mijn motto is om niks meer uit te stellen. Dus als je daar zin inhebt geef je dan op, dan komt het wel goed..
groetjes

Gepost door: Anita | 15-03-08

*** Uitstel is afstel..Ik doe alles waar ik zin in heb..Kheb reeds 4 x geluk gehad mijn aandoeningen te hebben overleefd op het nippertje...
Mijn nieuwe blog is http://ltx.skynetblogs.be..Zou U de link willen aanpassen aub? Dank hiervoor..
Groetjes

Gepost door: marc | 15-03-08

Lucrèce als je denkt het aan te kunnen moet je het ook doen. maar denk wel dat het een vermoeiende tocht zal zijn. Ik ken je wel als een heel sterke vrouw met veel wilskracht en denk wel dat je het gaat doen.
Lieve groetjes aan jou en je familie.

Gepost door: emmy | 15-03-08

Mooie foto's van in Spanje!
Sommige dromen blijven dromen, maar je kunt alleen maar je best doen, hé!
Groetjes

Gepost door: Denkertje | 16-03-08

Hey sportief minded,

Waarom dan niet deelnemen of meewerken met de lotgenoten Vlaanderen, een groep [ex] kankerpatiënten. Wij willen deelnemem aan de Roparun, een estafetteloop van Parijs naar Rotterdam met als doel geld in te zamelen voor andere lotgenoten die minder 'geluk' hebben. Met dat geld worden er projecten gefinancieerd met als doel meer comfort en levenskwaliteit aan deze mensen en hun familie te bieden.

nog veel sportieve groeten,
Cathy

Gepost door: cathy | 16-03-08

Fantastisch iniatief zo'n wonderfonds.....Wat zijn gezonde mensen toch gelukzakken,hé, en je hebt het echt niet in de hand, het is een geschenk.
Lieve groetjes

Gepost door: Ilona | 16-03-08

Als dat je droom is Lucretia, dan moet je die volgen! Ik denk wel dat jij dat kan!
Liefs,

Gepost door: Bientje | 16-03-08

lucretia, als je dat graag zou doen,laat het dan geen droom blijven ,maar bereid je voor op die sportieve prestatie.

Gepost door: magda | 17-03-08

De commentaren zijn gesloten.