13-05-08

Kopbreker...

Hebben jullie dat ook dat je denkt dat als je goed bevriend bent met iemand dat je daarom beter altijd open kaart speelt?

Dat als je het niet eens bent met elkaar dat je dat dan gerust moet kunt zeggen zonder de bedoeling de andere te kwetsen? Vinden jullie dat ook niet eerlijker?

Het is toch niet omdat je van mening verschilt dat je veronderstelt wordt boos te zijn op elkaar? Of denk ik nu fout? Het is toch maar kwestie van ieders mening te respecteren... is het niet? Ook al komt die niet overeen met de jouwe.

En het mag zeker niet zo zijn dat 'omdat je maar een vrouw bent' dat je daarom geen mening mag hebben' ! No way...

Ik wil mijn tijd niet meer verdoen met rond de pot te draaien. Sinds de start van mijn 'second life or wathever...' heb ik me voorgenomen om gewoon recht voor de raap te zijn. Niet  zomaar rechttoe, rechtaan maar op een eerlijke manier ...  (Ik mag eigenlijk niet zeggen dat ik me dat heb voorgenomen: ik ben geleidelijk aan zo geworden...kanker verandert een mens op velerlei manieren). Dan weet de ander  precies wat ik bedoel maar de keerzijde is dat die 'andere' daarvan schrikt; mij zo niet herkent...

Een meningsverschil of eigenlijk liever een verschil van mening mag vriendschap niet in de weg staan! Is het niet?

Commentaren

Euhmm ja! Juist goeie vrienden zouden elkaar eerlijk moeten kunnen zeggen dat ze het niet met de ander eens zijn. En natuurlijk kan dat beleefd en vriendelijk lijkt me...het moet geen ordinaire ruzie worden. Meningen kunnen nu eenmaal verschillen ( we zijn niet allemaal hetzelfde nietwaar?) en dat zou men moeten kunnen zeggen ja. Als je dat al niet tegen vrienden kunt...tegen wie dan wél? Maar niet generaliseren hoor...in Nederland zijn er ook heel velen, die dat niet kunnen...of willen. Die ook ervan uitgaan dat hún mening heilig is en daar niks tegenin gebracht willen hebben! Net zoals er heel veel Belgen zijn die het op prijs stellen dat jij een eigen mening hebt en daar ook voor uit durft te komen ( ik ken er toevallig een paar! ;-))) )
En 'maar een vrouw zijn'...aaarrrggghhhhh voor dat soort opmerkingen ben ik hevig allergisch!
Maar ik denk dat dit niet zomaar bij je opkomt...en ik hoop dat je die 'vriend' goed duidelijk hebt gemaakt wat je hier nu schrijft! :-)
Veel liefs!
xxx

Gepost door: mizzD | 13-05-08

*** Alle mensen zijn verschilend en hebben aldus ieder hun eigen karakter en mening ..maar dat mag echte vriendschap niet in de weg staan..Fijn weer van je te horen ..
Fijne woensdag
Groetjes

Gepost door: marc | 14-05-08

In een echte vriendschap moet het kunnen dat je je idee kunt zeggen, ook al is de boodschap niet positief. Even discussiëren en dan weer samen verder... zo zou het moeten zijn, maar jammer genoeg is de realiteit vaak anders.
Liefs

Gepost door: Elly | 14-05-08

... Echte vriendschap kan dat wel aan hoor! Waarom zou je anders vrienden zijn! Ik heb altijd liever dat iets me rechtuit gezegd wordt. Dat is tenminste eerlijk!
Bedankt voor je reactie bij Jientje hoor!!
Groetjes!!

Gepost door: lena | 14-05-08

In echte vriendschap moet het kunnen.. elkaars mening respecteren... Goedemorgen op deze stralende dag...
Fijne dag en geniet er van,
Liefs Suusje

Gepost door: Suus | 14-05-08

Eigenlijk heb je gelijk, maar mijn ervaring is toch dat sommige mensen dat niet kunnen hebben als je zegt wat je denkt.
Maar ik denk wel als je in je leven iets ergs meemaakt zoals kanker dat je karakter dan verandert, en sommige mensen schrikken daar dan van en toch is eerlijkheid het mooiste wat bestaat; groetjes

Gepost door: Emily | 14-05-08

Tuurlijk niet, maar sommige mensen kunnen dat soms moeilijk hanteren hé?
Enne, tuurlijk krijg je tijd voor dat postje, wanneer je er maar klaar voor bent!

Gepost door: Jientje | 14-05-08

:-) Helemaal akkoord.
Ik hou ook niet van rond de pot draaien, liever zeg ik wat ik denk, daarom niet kwetsend ofzo maar toch eerlijk. Het is wel zo dat ik dit makkelijker kan tegen goeie vriendinnen dan tegen kennissen, meestal hou ik dan mijn mening gewoon voor mij. Hangt er van af waarover het gaat natuurlijk....

Gepost door: Blah | 15-05-08

De commentaren zijn gesloten.