28-05-08

Te kijk gezet in de kast ... (deel 1)

Wat doe je zoal om iemand 'uit de kast' te laten komen? Haar uit 'haar tent te lokken'? Haar wakker te schudden uit haar dipje?

Een 'normaal' mens zou eens bellen maar ik kreeg van een welbekende goedlachse, ‘altijd in voor een grapje’ vrouw een mailtje met de melding dat het 'lol' is eens 'in de kast te gaan zitten'... en dat het helpt tegen een blogdipje...!!??

Fun in de kast… Ja, jullie daar… lezertjes, jullie zouden er wel fun aan beleven om mij in alle mogelijke bochten te zien wringen en me naar beneden te zien donderen als ik met mijn volle gewicht door een legplank zak…

Maar goed, ik wil dit wel proberen… Ik ben dus op zoek gegaan in welke kast ik een ‘opkikker’ zou vinden; waar het aangenaam vertoeven zou zijn…

In eerste instantie dacht ik aan het kastje met de slips en boxershorts van M. maar in die schuif kan ik helemaal niet in. Tenzij in ordelijk opgevouwen toestand en het liefst nog heel platgestreken. Hum… niet te doen dus. Jammer toch wel. ’t Zou anders wel een zacht plekje zijn geweest waar ik even lekker kon wegdromen.

Dan maar naar mijn kleerkast… Nee, die puilt uit van de kledingstukken die me te klein geworden zijn. Ze zijn nl. van 10 KILO geleden… Verdomde Aromasin en verdomde (vr)eetlust. Ik beeld me nog altijd in dat ze me ooit nog eens zullen passen. ’t Zal vast wel een utopie zijn, vrees ik.

Eigenlijk is het nog zo geen slecht idee om zo eens in gedachten de inhoud van m’n kasten te overlopen. Zo word ik geconfronteerd met de werkelijkheid en met de noodzaak om er eens dringend grote kuis in te houden. Nee, in die kast zet ik me voorlopig ook niet te kijk.

De bergkast dan? Oh, zeker niet… want daar zit vanalles waar ik niet kan aan weerstaan. Fruit (dat is gezond...), maar vooral wafeltjes, chocolaatjes, champagne, enz… Geen goed idee dus. Ik zou er geen minuut rust vinden en dat is eigenlijk waar ik naar op zoek ben.

Aha… de bovenverdieping eens inspecteren. H’s oude kleerkast zit vol met linnen en onze winterkleren en ik vrees dat, als ik mij hier neervlij, ook alle legplanken naar beneden zouden donderen. Het is niet echt een kwaliteitskast en die witte plastieken ‘dingetjes’ die de planken moeten ondersteunen komen al vanzelf los.

Op naar K’s kamer dan… en meteen weet ik dat daar de kast staat die ik zoek. Ze is heel ruim, ingebouwd, er zit licht in en ik kan er ook nog helemaal in. Zelfs in liggende toestand. Een mooi plekje om mij te verstoppen en me even af te zonderen van de wereld.

Er hangt feestkledij in en er staat een oude reiskoffer werkloos te wezen… maar dit alles belemmert me niet om even stil te staan bij hoe ik me nu voel. Ik ben moe… heel moe… en ik word er moe van om steeds moe te wezen. Het doet deugd even in die kast te liggen… even wegdromen met m’n ogen dicht en in gedachten ver weg te zijn.

Maar plots schiet me te binnen waarom ik eigenlijk in die kast zit…voor de lol natuurlijk… en ik zie ineens het belachelijke er van in en begin te lachen… en ik kan niet meer stoppen… de lachbui kikkert me helemaal op. Ik voel de endorfines door m’n lichaam gieren. Missie geslaagd MizzD !
Lachen is gezond en is een van de beste remedies tegen stress. Het is nog gratis ook.
En nu zijn jullie heel nieuwsgierig naar de foto ‘te kijk in de kast’ hè! Wel die is voor morgen… Beloofd!

21:41 Gepost door Lucretia in Bloggen | Permalink | Commentaren (7) | Tags: te kijk in de kast, lachen, endorfines |  Facebook

Commentaren

Whahahaha, YESSSSSSSSSSSSSSSSSS!!!!
Goed meiske!
Ik wou je al eens vragen hoe 't nu allemaal zat met jou! Welkom uit je blogdip, LEVE DE KAST!!!!

Gepost door: Jientje | 28-05-08

Way to go girl! Het geluk is in de kast te vinden voor het ogenblik!
Liefs,

Gepost door: Bientje | 28-05-08

Ahaaaaaaaa! Ik vroeg me al af waar je zat...dus tóch in de kast!! :-) Ik wilde bijna zeggen: als de missie al zo super geslaagd is voor jou, dan is die foto eigenlijk helemaal niet meer nodig! MAARRRR!!!! ik zou ENORM op mijn kop krijgen van iedereen hahahahahah dus ik zeg dat maar niet!! Maar ik ben wél hartstikke blij dat de kasttherapie je weer aan het lachen kon maken hoor...TE GEK! en er af en toe je eens even in afzonderen en wegdromen...dat kan óók hè! :-)))
Blij je weer te lezen meid! En túúúúrlijk kom ik morgen effe om je foto lachen! ;-)))
Veel liefs!

Gepost door: mizzD | 29-05-08

Benieuwd naar de foto :-) Er wordt veel te weinig gelachen in de wereld maar je hebt veel mensen geholpen door hen te doen lachen door dit te posten haha :-)

Gepost door: Troetel | 29-05-08

hahaha Lucretia ik kwam er nog niet toe iets van mij te laten weten. Ik blog wel maar voor de rest blijf ik heel braafjes in huis. Zelfs naar de kinderen geraak ik niet. Zeker ook een soort dip...
Ja hoor je bent volledig geslaagd in je examen!
Teneerste met het kast liggen en ten tweede ja je hebt het goed gezien op de foto, dat is in Barcelona! Jij bent natuurlijk niet te verslagen wat Barcelona betreft hé.
Na het weekend vertrek ik naar Nice en dan tot gauw en mails hé.
Groetjes Lucrècia en tot straks met de foto in de kast.

Gepost door: emmy | 29-05-08

hallo! Ik kom jou een heel fijne dag wensen!
Liefs!

Gepost door: suikerbossie | 29-05-08

O dat lijkt me een heel goeie remedie om er terug bovenop te komen! En nu maar eens wegdromen bij de reizen die je hebt gemaakt met de oude reiskoffer.

Gepost door: Patsy | 29-05-08

De commentaren zijn gesloten.