02-07-08

Vakantie ... Deel 1

11 JUNI… we zouden vertrekken met de camper richting Spanje/Extremadura (met als hoofdstad Càcares) maar het inladen was voor mij al ‘EXTREEM DURA’. Ik had het moeilijk. Had me door m’n laatste werkdag gesleept en het lukte me maar niet om alles op tijd in orde te krijgen. Na de iets meer dan 7 maanden dat ik opnieuw aan het werk ben na een inactiviteit door borstkanker voelden m’n lijf en leden loodzwaar aan. Dringend nood aan vakantie dus.

CAcares

Met een halve dag vertraging konden we de deur hier achter ons dichttrekken en heel hoopvol keken we beiden uit naar een rustgevende vakantie en het liefst van al met zo weinig mogelijk regen (vorig jaar waren we 3 weken weg en hadden we ‘scherp uitgerekend’ precies 3 dagen met zon !). We hosten zowat heel Noord Spanje af en deden zelfs Noord Portugal aan (Braga en Ponte de Lima) op zoek naar wat zon… en we kregen ook nog eens pech met de camper (door al dat water was er een elektrische panne...)

2007vakantie22007vakantie32007vakantie42007vakantie5

 

 

 

 

2007vakantie9PonteDelimaMarkt2007vakantie2007vakantie62007vakantie7Dit zijn wat sfeerbeelden van vorig jaar...

 

 

 

2007vakantie8


Tja, dat weer hé… het is precies nooit goed: ofwel te nat, of te droog of te veel zon… deze keer had ik me voorgenomen: ‘wat komt, dat komt en genieten maar’! En is het slecht, ach ja dan verplaatsen we ons toch.

Van schoonbroer hadden we de tip gekregen om niet via de tolwegen te rijden nà Parijs. “Neem de Route Nationale, schone wegen en bijna altijd autostrade maar zonder tol”. Ik had er zo mijn bedenkingen bij, want als je zo maar eventjes 1825 km voor de boeg hebt tot in Extremadura en als je de alom bekende ‘rond points’ kent van in Frankrijk – en dat zijn er veel, heel veel… - dan weet je dat je lang, ja heel lang onderweg bent tegen dat je de Pyreneeën over bent. We hebben het geweten… en ik heb ook zo mijn twijfels of je daarmee dan werkelijk zoveel bespaart…

Maar goed. Onze eerste overnachting was in La Ferté-SAINT-AUBIN,

La
 
net voorbij Orléans. Een dorpje dat we reeds kenden van een eerdere overnachting. Stil en rustig…en zeker op een woensdagnacht dachten we!! Midden in de nacht, in onze eerste diepe slaap zijn er een paar onbenullen keihard op de camper beginnen kloppen. Ik kan je zeggen, je weet niet wat er gebeurt op dat ogenblijk; je hart schiet in je keel en je hebt het gevoel of je stopt met ademen… tot je bij het ophalen van één van de rolgordijntjes ziet dat het jongeren zijn die er zichtbaar plezier in hebben om de mensen de stuipen op het lijf te jagen. Ze hadden blijkbaar zelf ook schrik want ze renden heel hard weg… al lachend natuurlijk!

Van slapen die eerste nacht geen sprake meer dus en dat onbehaaglijk gevoel is de ganse vakantie blijven hangen… slapeloze nachten volgden elkaar op, hoe moe ik ook was.

Wordt vervolgd…

Commentaren

Ah maar meiske toch, da's ook al geen al te best begin!!! Hopelijk verliep de rest van de reis vlekkeloos en regenloos?

Gepost door: Jientje | 03-07-08

Wat een onnozelaars zeg om een mens zo bewust te laten schrikken. Dat doe je toch niet hé.
Ik ben benieuwd naar het vervolg van jullie reisverhaal. Als je uitgeslapen bent... zie ik het hier wel verschijnen.
Bedankt voor je kaartje!
Dikke knuffel

Gepost door: Elly | 03-07-08

Tja... dat zijn zo van die dingen die een vakantie behoorlijk kunnen verpesten! Slapeloze nachten dus...maar hopelijk maakten de dagen dan toch veel goed! :-)
Ben benieuwd naar je vervolg!
Lieve groetjesssssssss!

Gepost door: mizzD | 03-07-08

Jeetje,
je schrikt je een hoedje... nee dat is dan niet prettig slapen!

De rest was hopelijk beter?
Liefs Suusje

Gepost door: Suus | 03-07-08

Op zo'n manier wakker worden doet geen deugd.
En dat je daarna niet meer zo gemakkelijk met vertrouwen kan slapen is ook logisch.
Hopelijk heb je toch genoten van je wel verdiende vakantie.
Bedankt voor de zeer nuttige Barcelona tips. Het was een prachtig week ondanks het mindere weer en het feit dat de pick-pockets ons te grazen namen.
Groetjes
Groetjes

Gepost door: katy | 03-07-08

Hé...fotootjes! Oh..van vorig jaar! Maar deze hadden we ook nog niet gezien...toch? Wat ziet Marc er daar stoer uit aan jouw zijde...oh, wacht effe...het is Marc niet!! Vond ie dat wel goed, dat jij 'vreemd' ging? hahahahahahahaaa!

Gepost door: mizzD | 03-07-08

Aha! Oh nou...weet je wat? Je mag hem houden!! Lief van mij hè!
woehahahahhahahaaa!!!

Gepost door: mizzD | 03-07-08

Btw... als ik net zo goed ben in het voorspellen van geboortes als ik ben in het voorspellen van voetbalkampioenen, wordt jouw kleinzoon over precies een maand geboren! :-)))))))))

Gepost door: mizzD | 03-07-08

Oh maar... die ene, hier boven op dat fotootje achter die stapel brood, lijkt óók al een hele lieve hunk hoor! Maar die is zeker al bezet??? ;-)))

Gepost door: mizzD | 03-07-08

:-) haha, de pieter aspes heb ik ook al allemaal gehad. probeer nu die van Patrick De bruyn (van mijn dorp dan nog begot) te lezen maar die zijn altijd uitgeleend...

Gepost door: Blah | 03-07-08

hallo Lucretia, ik hoop maar dat de rest van je vakantie rustiger verliep hoor! Ben benieuwd.

Gepost door: magda | 03-07-08

Hihihi... volgens mij is de boodschap duidelijk: IK MOET GEDULDIG ZIJN!!! Okee dan maar!
:-)))))

Gepost door: mizzD | 03-07-08

Oeps, dat begon al goed met die bende nachtbezoekers! Ik ben al benieuwd naar de rest die zeker even spannend zal zijn ;-)) heb er al een echo'tje van gehad hé.
Ik wens je nog een fijne donderdag avond. Ik ben half kapot op donderdag...
Groetjes en tot blogs.

Gepost door: emmy | 03-07-08

Ik ben ook benieuwd naar het vervolg. Wij gaan feesten dit WE. Vanaf morgen 4/7, om 20 uur, kan je het huwelijk van mijn oudste zoon meevolgen. Ik heb een paar rubriekjes geprogrammeerd, om te verschijnen op het moment dat het gebeurt.
Opperbeste groetjes,
Groetjes,

Gepost door: gidsjoris | 03-07-08

hey! het was gelukkig niet die "meneer" van op de foto hierboven (die je daar zo goed vastpakt) die op de camper aan 't kloppen was... dan zou je pas geschrokken zijn zeker?
Ik ben benieuwd naar 't vervolg van het reisverhaal!
Groetjes

Gepost door: wina | 04-07-08

Wat een prachtige foto's !!!
Goh.. ik ben altijd zo jaloers op mensen, die zulke prachtige foto's kunnen maken.. Mij lukt dat dus echt nooit :-(

Gepost door: Zij | 04-07-08

OMG..I thought this was supposed to be a restful vacation! The pictures are wonderful...I'll keep reading to see if things improved---sleepwise anyway!

Gepost door: Diane | 05-07-08

De commentaren zijn gesloten.