11-07-08

Leven van de liefde ...

Eergisteren naar hartspecialist; ‘k moest een bloeddrukmeter laten plaatsen – 24 uur dragen en dan binnenbrengen; cardiogram laten nemen, fietsproef doen en bespreking resultaten vd bloedanalyse.
 
Zonder te veel in detail te treden (het moet leuk blijven hé) kreeg ik toch ‘een vrij goed rapport’. Beter dan ik een maand geleden voorgeschoteld kreeg. Pilletjes hebben hun werk gedaan; houden zo Lucretia!
Hij heeft me gauw toch nog een paar medicijnen extra voorgeschreven, de stiekemerd –  het was te nemen of te laten. Zonder pardon!


Goh, ja laat maar komen… mijn bord ligt al zowat vol bij het ontbijt! “Eentje is geentje” zegt het spreekwoord!


’t Is wel een schatje hoor de cardioloog en nog ‘nen helen schonen doctoor’ ook; dus boos kan ik niet echt zijn op hem!!! Maar toen hij ook nog zei dat ik moest vermageren en dat dan ook nog eens in de verf zette in een schone brief voor mijn huisarts - “blablabla blablabla … herevaluatie binnen ruim zes maand volstaat, graag opnieuw met een labobilan en een 5kg lichter” -  was ik toch even in shock!
5 kilo… hoe moet ik die er af krijgen met een schildklier die niet naar behoren werkt (beetje te veel Medrol gekregen bij m'n chemococktail...) en een onbedaarlijke eetlust door de Aromasin en ja, ja, 'k geef het toe, momenteel heb ik het karakter niet meer om te diëten!!

'k Heb 3 jaar zeer streng op mijn voeding (en snoepgewoontes…) gelet en heb er toen op een paar maanden tijd 7 kilo afgekregen. (ook al onder ‘doktersdwang’) Het mooie cijfertje “60 kilo” stond maanden te knipperen op de weegschaal. Tot ik pats-boem kanker kreeg en de chemotherapie alles zo een beetje verbrodde.
Voordien at ik bv. steevast 2 porties yoghurt per dag; met volle goesting en zonder suiker maar sinds ik daar een paar keer goed ziek van ben geweest tijdens de chemokuren en de yoghurt er niet in bleef, kan ik geen yoghurt meer zien. Dat is met veel dingen zo: All Bran flakes, fruitpap, rijstkoeken, broccolisoep, smeerkaas, enz… ik heb er gewoon een afkeer van gekregen. Ik ben dan ook meer en meer terug naar zoet beginnen grijpen. In het begin, kort na de chemo, kon dat niet zoveel kwaad. Ik was al blij dat ik iets kon eten dat me smaakte.

Maar stilaan kan mijn binnenwerkje ‘de boel’ niet meer zo goed verwerken en werd ik dus met een strenge blik en een voorschrift vol pillen naar huis gestuurd.
 
En weten jullie waar ik het eerste aan dacht??? HELP…. Hoe moet het nu met de wafels die ik binnenkort wil gaan eten bij de MAX???? 
De_Vier_Musketiers_Gent 018


En de Gentse Feesten die eraan komen met het oliebollenkraam op de Vrijdagmarkt en de cappuccino’s die ik wil gaan drinken, en… en… en… ja en die lekkere ijsjes die ik zag bij Mizzd op haar blog….
Misschien moet ik maar gaan leven van de liefde… Zucht…

Een fijn weekend allemaal!

affiche2008

Commentaren

Meisje.. die leukerd van een dokter kan wel zoveel in zijn briefje schrijven hè...je kunt alleen je best maar doen. Het is voor je eigen goed waarschijnlijk...maar een beetje leuk leven moet ook kunnen vind ik hoor! Dus laat je niet alle leut ontnemen hoor...langzaam kan ook! :-)
En ik kan er niks aan doen als ik lach he...dan moet jij het maar niet zo leuk schrijven in je reaktie bij mij hahahahaaaa!
Liefs!

Gepost door: mizzD | 12-07-08

Btw... heb op mijn blog een ijsje voor je gezet... eentje die jij wél kunt eten en dan toch af kunt vallen hoor! Zie je nou, dat het niet zo moeilijk is, dat lijnen? Ik help je wel!! :-)))
Doeidoeiii!

Gepost door: mizzD | 12-07-08

Hihii... goed gezien van die meneer, dat is de vriend van mijn oudste zus en die heeft een aardig buikje ja...maar voor de rest valt ie wel mee qua dikte hoor!
En STOUTERD!!! die slagroom was voor mij hè...die aardbeitjes, dié waren voor jou! *zucht*...ja zó gaat het nooit lukken natuurlijk! :-)))))
Samen met Axel uit de pot eten...hmm...het is een idee...ik weet zéker dat JIJ dan niet teveel zult eten...yuckkk! hahahahahahahaahahhaaa!!

Gepost door: mizzD | 12-07-08

Meer bewegen is goed.... meer bewegen in bed...is nog beterrrrrrrr!!! woehahahahahahahhahahahhaaa!!
maffe doos!! :-)))

Gepost door: mizzD | 12-07-08

Luceke Jaja, nie verschieten, je ziet het goed. boogie is er nog eens geraakt... ik zag je reactie die je ergens in 2006 heb gedeponeerd gisteren gelukkig nog staan. Hoe kom je erbij daar terecht te komen, hahahaha.
Wablieft vermageren???? JIJ???? Tja, met die ijsjes van Mizz moet da lukken, aan je scherm likken is nog redelijk goed voor de lijn, hahaha. Ik kan er niet vanover dat jij zou moeten vermageren... djeeses.
Medrol, tja, waar h eb ik dat nog gehoord, ze pompten men ma ermee vol al dagen voor ze de chemo moest krijgen. Vergif om een ander vergif wat tegen te houden.
Smoutebollen... lap, you said the magic word, nu heb ik goesting gekregen. Dèkke toch, en als er iemand op zijn lijn moet letten ben ik het wel, ook mede dank een schildklier die niet fatsoenlijk werkt. Kijken naar chocola en ik word dikker, snap je het. Ik mijd dat allemaal zoveel mogelijk, maar helaas...
Suiker is een ramp voor je lichaam.
Dikke knuf Luceke, ben blij er nog eens geraakt te zijn. Maak er een fijn weekend van en tot gauw.
XXX

Gepost door: boogie | 12-07-08

Leven van de liefde? Dat probeer ik uit vanaf volgende zaterdag!
Groetjes Lucrèce ik kom je wel vergezellen naar Max dan hoef je het niet alleen te doen.
Daaaag.

Gepost door: emmy | 12-07-08

Die lijn toch hé Gewoon doen waar je je goed bij voelt, zou ik zo zeggen! En wil dat zeggen een ijsje eten, gewoon doen!

Ikzelf weiger momenteel om de medrol in te nemen. Beetje bang zeker om bij te komen. En heb niet het gevoel dat ik daarmee beter ben ... dus.

Btw, voor zover ik kan zien hier op de fotokes heeft die dokter een bril nodig? ;o)

Greetz

Gepost door: GI Sanne | 12-07-08

???? Lijn ,lijn ,lijn ,
dikke lijn,wie zal ons zeggen hoe het moet zijn?
Mijn dunne lijn is ook een dikkere lijn geworden!

Goed weekend,en wees voorzichtig met je kastje Lucrece

Gepost door: Ma Elly | 12-07-08

hoi,
merci om mij aan mijn blogverjaardag te herinneren. 'k was het zelf eigenlijk vergeten.

Er zijn nog maar zeer weinig mensen (bij mijn weten eigenlijk nog geen mensen) gestorven aan een ijsje, een paar oliebollen, wafels, ... En trouwens, als je met je fiets naar de gentse feesten (of naar het station) gaat, zijn die oliebollen er zo weer af:p:p

Gepost door: mister iebeltje | 12-07-08

A Challenge Well, aside from the chemo issues that you dealt with so well and I've not had...the weight issue I CAN understand....I don't know how many kilos it is, but I have to lose 80 pounds...perhaps we can challenge each other into better health? We both have good reasons to be here for a very long time!

Gepost door: Diane | 14-07-08

De commentaren zijn gesloten.