01-08-08

Vervolg Gentse Feestenweekje …

Zoals ik al eerder vermeldde heb ik een fantastische week achter de rug.

Maandag, 21 juli… vrijkaarten voor Kommil Foo in het NTG. Had hun nieuwe show WOLF al een keertje eerder gezien in de Opera/Gent maar dan van op het 5de balkon. Ik hoor nu wel niet goed maar de akoestiek is daar bijzonder slecht en de versterkers staan niet op 'luid'! (en als je hun teksten niet duidelijk hoort en ook hun mond niet goed kan zien (om te liplezen) dan begrijp je de hele context niet.

Maar deze keer heb ik echt genoten. We hadden een prima plaatsje het 1ste middenbalkon. Ik hoor en zie ze beiden graag bezig - ben ècht fan hoor - maar mijn voorkeur gaat toch uit naar Raf qua stemtimbre dan. Voor wie ze nog wil zien met deze show surf dan even naar hun website.

Dag 2 – dinsdag. Ik zou een dagje niksen maar ’s avonds begon het te kriebelen om toch naar buiten te gaan. Heb M kunnen overtuigen om ’s avonds toch een keertje door Gent te lopen. Schoonzus en zwager gingen mee en die laatste was zo lief om ons te trakteren op een caïpirigha (is een Brasiliaanse cocktail op basis van cachaca rum, limoen en rietsuiker) aan één van de bars op Polé Polé (Korenlei). En… ik heb het geweten. Ik die uiterst zeldzaam alcohol drink (en ook eigenlijk niet mag met de medicijnen die ik neem  L ) had na een halfuurtje het gevoel dat m’n maag in brand stond.  Wie niet horen wil moet voelen…  het vlees is af en toe zwak hè!


preDinner

P1110627


We wilden het niet laat maken want M. moest werken. Dus richting St. Baafsplein om iets verder de tram te nemen. Het was druk daar… drukker dan een uurtje geleden… maar nietsvermoedend begonnen we ons toch een weg te banen door de menigte tot... alles zat opeens muurvast en we konden voor- noch achteruit. Oh my god… het werd ons opeens duidelijk. Het plein werd afgesloten – te veel volk opeens – voor het optreden van de ‘one and only Eddy Wally’. Blijven staan dus want verdergaan gaf boze gezichten; mensen die dachten dat we hun mooi uitkijkplaatsje zouden afpakken…. Tssss… Maar goed even blijven staan dus… tot… oh my god (nog eens…) ‘the one and only Marina Wally’ haar opwachting maakte. Ja, in het voorprogramma van de papa hé. We  hebben het uitgehouden tot het 2de nummer van den Eddy en zijn toen – opboxend tegen alle boze, norse gezichten – toch voorzichtig door de menigte ‘geschoven’. Heel ‘voorzichtekes’ want in de massa heb je algauw grimmige opmerkingen en eerlijk gezegd ben ik een beetje bang als ik het ‘sardinenblikjesgevoel’ krijg. Bleek achteraf dat je eigenlijk wel het plein kon verlaten (als de medemensen je doorlieten of course…) maar dat er niemand meer op mocht voor de veiligheid.

En voor wie denkt echt iets gemist te hebben van dit optreden kijk dan gauw hieronder... dan weet je zo een beetje hoe ik me voelde tussen die massa...

Wordt vervolgt …

Commentaren

hoi Luce het verhaal doet me weer denken aan onze ontmoeting
die was leuk en ik hoorde het al eens een keer
wat niet wegneemt dat ik het nog eens graag overlas.
Ne goeie!! Perrier kan dan al eens wonderen doen zenne hehe zonde dat je er eigenlijk moet voor boeten.
volgende keer beter he
En naar verluidt was het optreden bijzonder geod gesmaakt dus genieten was zeker de boodschap.
Kay groet met schuddende kont en zonnekes
beetje zuiders doen he
doeiie meis!

Gepost door: Sunny-Kay | 01-08-08

O jee, dat filmpje heb ik maar heel snel terug weggeklikt hoor, amai, ik kreeg zélf ook het sardieneblikjesgevoel !( wat een mooi woordje trouwens!) Ja, ergens tussen zo'n maassa volk, en dan voor een optreden van iemand die je toch niet écht ligt, je zou het van minder benauwd krijgen!
Enne, zo een Caïpirigha, da's erger dan dat beetje suiker op je fruitsla hoor, nie moeilijk dat je je niet zo goed voelde!! Tsss!

Gepost door: Jientje | 01-08-08

Aiaiai!! Ik zou er spontaan niet goed van worden...zó'n drukte al...daar kan ik helemáál niet goed tegen. Is ook de reden dat ik zelden naar grote concerten ga en zo...brrrr...heet dat ook claustrofobisch, als je beroerd wordt in grote mensenmassa's...want dat ben ik dan! En dan voor zó'n figuur...allemachtig...daar word je nog 3x zo beroerd van! hahahahahhahahhaaa!! Hoewel hij zijn dochter wel een mooie naam gegeven heeft...toch een klein beetje smaak! woehahahahahahhahhahahahahhahahahahaa!!
Liefs!
ps hééé leuke code...lu een!! :-)

Gepost door: mizzD | 01-08-08

Luceke Zondag stond ik ook zo tussen de massa voor Deep Purple... dan kan ik het hebben, voor de rest hou ik absoluut niet van de drukte, getuige zijn de foto's alweer uit Frankrijk... ik moest er absoluut weer eens naartoe na een voorval door de drukte waar ik me enorm in opgejaagd had. Ik kan er hoe lange rhoe slechter tegen, tegen al die druktetoestanden in ons landje... grrrrrrrrr.
Komill Foo... die ken ik zeker, en ik hoop ze ook Live nog eens te zien, schitterend duo, zoals alles wat groot is in ons land is, we kennen het amper.
Hun humor is heel knap en subtiel en ik heb er me al een kriek mee gelachen met die gasten. Leve Komill Foo...
Dikke knuf Luceke en tot gauw
xxx

Gepost door: boogie | 01-08-08

Hallo, Bedankt om even langs te komen op onze web, blijkbaar heb je de link gevonden. Tja Gentse Feesten hé, sommigen kunnen er niet genoeg van krijgen, maar toch moet ik met spijt in het hart zeggen, het zijn niet meer de feesten van weleer. Alles begon destijds in beperkte kring rond het plein van Sint Jacobs en daar leefde de echte Gentenaar zich uit. Vandaag de dag kan het niet groot genoeg zijn en iedere dekenij heeft nu wel een eigen plein met een programma. Ooit zullen die feesten op die manier over hun hoogtepunt heenraken en dat zal dan een spijtige zaak zijn. Maar we mogen natuurlijk niet al te negatief zijn, ook tegenwoordig doet men moeite om een beetje pret aan de man te brengen en dat zijn de initiatieven van Freek en Walter toch niet voor niets geweest. Ben in elk geval blij te lezen en te horen dat je toch wat aangename uurtjes hebt kunnen beleven. Nog een prettig weekend gewenst en tot een volgende keer misschien...

Gepost door: Joris | 01-08-08

Hé Lucretia... zondag a.s. hou je toch wel vrij hè...want als mijn gokje goed was, word je dan weer oma! hahahahahaa!! Ik ben nog in de race...er zijn er al 11 afgevallen!! :-)))
Liefs!

Gepost door: mizzD | 01-08-08

*** Ja,die gentse feesten zijn wereldwijd bekend,haha
Ik kom je even een heel prettig weekend wensen
Groetjes

Gepost door: marc | 02-08-08

Meissie... jij mag ALTIJD alleen maar eventjes gedag komen zeggen hoor...hoef je niet eens mijn postje voor gelezen te hebben, gewoon of diagonaal! :-)
Maak je je niet té druk?? Een oververmoeide oma morgen aan het kraambed...dat kan natuurlijk niet hè! :P
Liefs!

Gepost door: mizzD | 02-08-08

Ik hou wel van concerten maar per ongeluk in zo een drukte geraken en verplicht zijn naar den eddy te luisteren pfff...Op couleur café gaat het er gemoedelijker aan toe. daar zucht niemand als je een baantje door de menigte zoekt om dichter of verder te gaan. Enfin ik heb nog nooit iets verkeerd gezien in dien aard.
En zeggen dat iedereen lacht als je het over Eddy Wally hebt maar ze gaan er toch voor drummen...
Groetjes Lucretia maak er een fijn weekend van en nu aftellen voor de baby hé.

Gepost door: emmy | 02-08-08

hmmm caipirinha! ik zou er ook niet aan kunnen weerstaan hebben hoor, aan die caipirinha, lekker, erg lekker hé, maar in combinatie met sommige pillekes niet meer zo heel
lekker, dat kan ik maar al te goed begrijpen... jammer maar uit je verhaal klinkt toch vooral je genieten door en dat wens ik je nog heel veel meer toe (maar dan mss zonder caipirinha's enzo...;-))

tricky

ps: trouwens kommil foo en gentse feesten klinken ook niet slecht...

Gepost door: tricky | 02-08-08

Gentse Feesten Ze waren goed, ze waren 'wijs', ze waren leuk, ze waren te druk en ze zijn weer voorbij :))

Gepost door: adem | 02-08-08

De tijd... begint te dringen...is dochterlief al op weg naar het ziekenhuis??? :P:P:P

Gepost door: mizzD | 03-08-08

ik heb een kleine voorstelling van hoe dat voelde... Die muziek zou me ook niet zo liggen denk ik...:))))

Gepost door: Anita | 03-08-08

Nee??? Nog altijd niks?? Hmmm...dan wordt het vast weer een meisje ook! :-))))) Om het even wat en wanneer...als het maar gezond is hè! :-)
Liefs weerrrrr!

Gepost door: mizzD | 03-08-08

hallo, gezellig verslag van de gentse feesten!
En nu maar wachten tot je weer oma wordt! spannend zeg!

Gepost door: magda | 03-08-08

Nog steeds busy busy hier om alles een beetje op een thuis te doen lijken...
Groetjes uit sunny California,

Gepost door: rikkert | 04-08-08

Hé... moest er hier nu niet een postje verschijnen?? Eentje van dat er gisteren een lief kindje geboren is?? Nee??? echt niet??? echt echt echt waar niet??
Nou...laat het dan maar een verjaarskadootje voor de mama worden hoor! :-)))
Liefs!!

Gepost door: mizzD | 04-08-08

amai het enthousiasme druipt er hier af, ik heb serieus was leeswerk gehad :D
Die wafels zeg, die bijten ook serieus in mijn been, zenne :D
En binnenkort weer oma Nijn lees ik bij Mizz??? Allez, aftellen hè Lucretia, dat worden nog spannende dagen :D

Gepost door: Blah | 04-08-08

'k Kom eens even binnenwippen om te zien of je kleinkindje nog niet op onze wereld is gewipt. Blijkbaar nog wachten geblazen....
Veel liefs ...

Gepost door: anita | 04-08-08

:-))) Vind het niet erg hoor...de mooiste prijs zou ik toch niet gekregen hebben hè...die houden je dochter en haar man lekker zélf!! :-)))))))
Liefs weer!

Gepost door: mizzD | 04-08-08

En én?????
Nog niks zeker?

Gepost door: Jientje | 04-08-08

@ iedereen... omdat mijn dagen momenteel uren te kort tellen kom ik via deze weg maar even 'zwaaien'...
Nee nog geen 2de kleinkindje... maar het zal niet lang meer duren... het is aftellen dus... het geniet nog een beetje van de geborgenheid van mama K's buik...
Jullie horen het zeker! Hoe zou ik dat kunnen verzwijgen hé :-)
Liefsssssss

Gepost door: Lucretia | 05-08-08

Spannend zeker?? En maar wachten op het " moment van de waarheid". Ik ben benieuwd!
Groetjes!!

Gepost door: lena | 05-08-08

*** Heel fijne en zonnige woensdag gewenst

Groetjes

Gepost door: Marc | 06-08-08

een lange tijd geleden Lucretia ik ben pas terug uit verlof en mocht een reactie lezen van je op mijn blog foei, foei van mijnentwege ook lang geleden dat ik ben langs geweest vandar dat ik je nu eventjes opzoek en met vreugde heb gelezen hoe je u hebt geamusserd met de 2 blogmaatjes. het ga je goed en tot blogs
Yvee uit Kuurne

Gepost door: yvette uit kuurne | 07-08-08

De commentaren zijn gesloten.