12-09-08

Borstkanker 2

Dit schreef ik vandaag naar een lotgenootje... en omdat mijn hoofd nu even te vol zit om het hier op een andere manier te schrijven neem ik bijna integraal de mail over:

"Hum ja… hoe zal ik beginnen… heb eigenlijk niet zo’n goed nieuws… sinds woensdag weet ik dat het terug mis is! Tumor en een ander onbestemd gezwel (mogelijks achtergebleven klier in de okselholte…). Vandaag hoorde ik dat het ene gezwel terug kwaadaardige cellen bevat – het andere konden ze niet puncteren omdat het tegen een slagader ligt.
Eigenaardig genoeg had ik de bui zien aankomen… Sinds enkele weken voelde ik dat er iets boven m’n hoofd hing en het lijkt raar maar ik ben niet geschrokken van de diagnose. Wel kwaad… heel kwaad… maar op wat of wie weet ik niet.
Woensdag operatie en ik zal van geluk mogen spreken als ik m’n gereconstrueerde borstje zal kunnen behouden. Zo zie je maar: de ene dag zeggen de mensen ‘wat zie jij er terug goed uit… nu is alles voorbij zeker’ en van de ene dag op de andere begint de nachtmerrie opnieuw.
Vandaag had ik normaal een ‘intakegesprek’ in het Inloophuis van de VLK/Gent: ik had me nl opgegeven als vrijwilliger bij het VLK (Vlaamse Liga tegen Kanker) en zou de hele cursus beginnen volgen. Oeps… niet dus…

Het positieve (voorlopig althans) is dat men denkt dat het een lokaal recidief is en dat is vrij goed te behandelen (operatie – bestralingen). Ik hoop echt dat ze verder niks vinden want dan is het echt wel SHIT (sorry voor m’n uitspraak).

Weet je wat ik zondag ga doen? Ik heb me net een ticket voor de TGV besteld en ik ga naar Parijs. Ik wil op de Eifeltoren eens goed gaan brullen. Echt waar…

......... Ik wil met een heel speciaal iemand enkele mooie dingen beleven. Vorige week gingen we naar de dolfijnen kijken (haar ogen straalden…); deze week zouden wij naar het Atomium gaan – dat is mislukt maar zondag dan gaan we ervoor! Nu meer dan ooit wil ik ‘de dag plukken’......."

Ik overval jullie met dit bericht… ik weet het. Na een te lang stilzwijgen vond ik dat ik jullie dit toch moest laten weten.

Vele groetjes en genieten van het leven hoor!

Commentaren

Lucretia...... Het greep me naar de keel dit hier te moeten lezen!
Neen dat kan toch geen waar zijn.Hou je vast aan de gedachte dat het een plaatselijke recidief is.Ga ondertussen gerust maar eens je keel openzetten op de Eiffeltoren.Dat zal de krop in je keel en de druk op je hart wat verlichten. Ik kan enkel zeggen " wees sterk en laat de moed niet zakken"! 't Is niet veel , maar 't is gemeend!

Gepost door: magda | 12-09-08

Verdomme toch! Het was hier veel te stil , ik werd al wat achterdochtig. 't is niet omdat ik niet reageer, dat ik niet meer lees.
En nu ik me geroepen voel om toch te reageren, weet ik niet wat vertellen. 't Zal wel meevallen, je komt er wel door? Dat is zo absurd om tegen iemand te zeggen die het allemaal veel te goed kent; die weet dat het helemaal niet meevalt; die het ook al zo dikwijls slecht heeft zien aflopen bij lotgenoten.
Dju toch.
Geniet van de Eifeltoren en van het Atomium. Geniet van iedere dag; gelukkig hoef ik je dat niet meer te vertellen.

Zondag gaan we naar Walibi met onze kinderen. Daar hou ik niet echt van; maar ik beloof dat ik ervan zal genieten. Weet dat jij en alle andere dappere vrouwen, met toch wel een heel pak levenswijsheid bijgebracht hebben.

Hou moed!

Gepost door: Herman | 12-09-08

Hallo Lucretia ik was al blij voor je dat alles in orde met je gekomen was en je gezellig aan het genieten was van kleinkinderen en reizen enz Nu dat is minder nieuws, ik wens je veel sterkte om er opnieuw doorheen te geraken. En ondertussen blijven genieten van al dat andere..

Gepost door: christine | 12-09-08

Och, merde toch...
Ga jij bovenop die Eifeltoren maar eens goed schreeuwen.
Ik hoop van harte dat ze gelijk hebben, en dat het goed te behandelen gaat zijn.
Heel veel sterkte, en een dikke knuffel.

Gepost door: Kaatje | 12-09-08

Verdomme ja, dit bericht overvalt me!
Ik duim dat het idd. een lokaal recidief is en dat de nieuwe behandeling niet zwaar is en alle venijnige cellen de kop in slaat.

tju toch...

Gepost door: rikkert | 12-09-08

Good lord! Het kan toch niet waar zijn? We houden ons vast aan het idee van een recidief dat gemakkelijk te behandelen is! Ik duim alleszins voor je tot mijn duimen eraf vallen! Woensdag operatie? Ik ben met heel mijn hart bij je!
Liefs en een dikke knuffel!

Gepost door: Bientje | 12-09-08

Kom jij bij mij lollen... over een onderbroek...en dan moet ik hierop reageren, dat is niet eerlijk hè meisje! Maar je weet wel hoe ik me voel..en als ik kon, zou ik die mooie cowboy zéker naar jullie toesturen! Dat kan ik alleen niet...alleen maar positieve vibes! Hier komen ze...
{{{{{{{{{{{POSITIEVE VIBES!!!}}}}}}}}}}}}}}}
En schreeuw je longen uit je lijf daar op die toren zondag!!!!!!
:-)
Veel liefs!

Gepost door: mizzD | 13-09-08

Nee toch zeker?? Ik wens je heel veel moed en sterkte meid! En ik duim voor je dat het positieve nieuws de bovenhand houdt! Schreeuw maar eens goed de longen uit je lijf morgen en voor woensdag het allerbeste!!
Dikke knuffel!!

Gepost door: lena | 13-09-08

Jij bent verbijsterend! Hoe komt het toch, dat jij in al je tegenspoed míj steeds weer op kan beuren? Ik bewonder je mateloos!!! Je bent een enorme schat en ik vind het allemaal zó oneerlijk!!!
Maar ook dit keer zal jij sterker uit de strijd komen weer hoor...dat MOET gewoon!! :-)))
xxx

Gepost door: mizzD | 13-09-08

Dag Lucretia

Ik ben niet zo vertrouwd met het reageren op blogs maar ik kan het niet laten. Ook al ken ik jou niet persoonlijk, toch raakt dit verschrikkelijke nieuws me! Nét zoals Sofietje, stel ik mezelf duizend keer de vraag waarom dat kankermonster enkel lieve mensen treft?
Verdorie toch, het is zo oneerlijk, zo vreselijk... Ik hoop dat je de kracht, moed en sterkte zult vinden om je door deze moeilijke en zware periode heen te slaan. Ik hoop en duim voor jou en ook voor Sofietje natuurlijk. Hopelijk kunnen jullie zich wat optrekken en steun vinden bij elkaar...
En niet vergeten: ook mijn steun heb je!!!

Veel plezier in Parijs! Roep, tier en brul het daar maar eens goed uit, het zal deugd doen. Wedden trouwens dat ik jullie zal horen??

Lieve groetjes
Fien

Gepost door: Fien | 13-09-08

Zucht Het lijkt wel of dit soortgelijk nieuws zich van blogje naar blogje verspreid ...

Een mens wordt daar oprecht triestig van ... en het zet je aan het denken ...

Veel sterkte met je operatie (ben der zeker van dat het wel goed gaat komen) en brul idd je longen maar eens goed uit daar in Parijs ...

Joie de vivre Lucretia!

Gepost door: GI Sanne | 13-09-08

Verdoemde rot K
Het is zeker SHITT, dubbel S...., weer die angst en onzekerheid.
Hou je kloek,
Cathy

Gepost door: Cathy | 13-09-08

Met brok in de keel Z0 lees ik het .Ik wens je veel sterkte ,je was weer te lang stil. Doe je best in Parijs .
En geniet van het OMA( en OPA) zijn , heerlijk.Voor iedere dag
Groeten Henk

Gepost door: Lief van Dita | 13-09-08

Beste Lucrèce,

Ik ken je alleen maar uit de verhalen 'van een heel bijzonder iemand', maar daarom alleen al draag ik je een heel warm hart toe.

Meer dan ik hier neer kan schrijven. Ik leef heel hard met je mee. En kwaadheid is dan ook het eerste dat ik voel als ik nieuws als dit lees, hoor of zie. Zeker als het om iemand goed die zo bijzonder is als jij.

Zo bijzonder als de eifeltoren groot is,
zo rijk als de champs elysée,
zo lief als de dolfijnen,
zo sterk als het staal van het atomium...

Weet je:
schreeuw en brul maar
in gedachten schreeuw ik met jullie mee
geniet ook maar
in gedachten geniet ik met jullie mee
als je wil, huil dan ook maar
in gedachten huil ik me je mee
pluk de dag ook maar,
in gedachten pluk ik mee

Lucréce, bedankt en...
ik denk aan je...
met heel warme gedachten!!!


Julie

Gepost door: Julie | 13-09-08

*** Hallo Lucretia ..Ik ben erg geschrokken van je bericht..Dit is echt even slikken..Maar de moed nooit opgeven..Ze zeggen het mij en ik vertel het verder..Tis cliché maar wel gemeend hoor !!!

Heel veel succes..
Lieve groeten

Gepost door: illness | 13-09-08

Hoi ! Hoi hoi...

Ik kwam even langs en zei bij mijn eigen... Ewout, hier moeten we iets achter laten! En de rest, lees je hieronder:

Gisteren zat ik op de bus en er stapte een vrouw op met een sjaaltje op haar hoofd... Vroeger lette ik daar nooit op... maar een jaartje terug is er een héél speciaal iemand van mij ook getroffen door het K-woordje. Dat K-woord... iedereen kent het, iedereen weet wel 'wat' het is maar je beseft pas echt wat het is als het gebeurd bij jezelf of iemand dicht in de buurt.. Je leert het kennen ook al wil je het niet leren, je leert het begrijpen? Nee... zoiets kun je niet begrijpen... zoiets... wil je niet begrijpen!

Maar goed, terug naar mijn bus-avontuurtje! De vrouw stapte op met haar sjaaltje op haar hoofd en ik zag direct wat 'het' was. Maar goed, wat mij vooral opviel is dat achter haar een deftige man liep... Haar man, haar partner die haar voorzichtig helpte en begeleide en zoveel meer... En weet je... of het nu je man is, of je partner, je vriend, je lief, een vriend(in)... Wat maakt het uit... Het betekent zoveel om iemand te hebben waar je 200% op kunt steunen, waar je kunt van zeggen: 'Wat er gebeurd hij of zij blijft achter mij staan!'.

Wow... deze tekstblok is echt wel gegroeid! Maar goed, die euhm... héél speciaal iemand waarover ik sprak, wel die heeft mij leren schrijven! Eigenlijk heeft die mij hééél vééél meer geleerd, maar dat vertel ik jou wel eens op een andere keer. Al ken je haar ook hoor ;) En de reden dat ik dit allemaal schrijf is om jou te doen inzien, dat je niet mag opgeven. En ook al ken ik jou niet... Ik ben er zeker van dat jij een Ferme Madam bent!

En roep maar eens héél hard op de Eifeltoren... En niet vergeten zwaaien hé, ge weet nooit dat jullie op het nieuws komen!

Ewout

Gepost door: Ewout | 13-09-08

Beste Lucretia

Ik ben een vriendin van Sofietje. Sinds een tijdje volg ik ook jouw blogje op de voet! Ik las je laatste postje en ik werd er heel stil van. Ook al ken ik jou niet, ik ben er geweldig ondersteboven van!
Hoe kan dat toch? Waarom al dat onrecht? Het maakt me zo kwaad, woedend, verdrietig, opstandig! Niemand verdient het om ziek te worden maar jij zeker niet. Je hebt al zoveel moeilijke watertjes doorzwommen en daardoor ben ik ervan overtuigd dat je ook deze zware weg die voor je ligt, te boven zult komen! Je bent een lief en heel sterke madam waar ik, maar ook vele anderen, een grote bewondering voor hebben. Ik wens jou heel veel goede moed en sterkte toe!

Groetjes
Kato

Gepost door: Kato | 13-09-08

Oh Lucrèce ik ben er het hart van in! Daarom had je de laatste tijd zo veel te doen of beter gezegd was je zo in de weer.
Hopelijk valt het mee, lieve vriendin van mij. Deze dagen hoor ik niet anders dan tegenvallers.
Ik weet eigenlijk niet veel te zeggen, je weet wel dat ik blokeer met zo 'n nieuws.
Maak er een fijne uitstap van.
Ik zette jou foto waarover we het hadden verleden week nog op mijn fotoblog. Je weet wel deze die ik zo fantastisch vind ;-)) in Gent bij de "Fallen Angels"
Ik heb juist bezoek uit Zweden, M's zoon met zijn moeder en stiefvader.
Je vergeet me toch niet eens te bellen voor je weet wel wat hé. Nog vele lieve groetjes van mij en M. Ciao, arrividerci...

Gepost door: emmy | 13-09-08

hey,
van hier uit een mega -steuntje !! kei-tof idee van ns goed de boel bij elkaar te schreeuwen! Parijs is de max en géniet er maar met volle teuen van !!!

Gepost door: kristine | 13-09-08

Gedachten teveel, woorden teweinig Lieve Lucréce!

Mijn adem stokt en mijn hart slaat over telkens ik aan je denk! Het is zo verschrikkelijk, zo oneerlijk, zo ongelooflijk rot!

M'n mond staat stil
maar dat wil niet zeggen
dat ik niets zeggen wil...

Mijn hart schreeuwt luid
maar om de een of andere reden
komt er niets uit...

Mijn ogen tranen
en verbergen
een oceaan van verdriet...

Praat maar, schreeuw maar, scheld maar
en geef me zo je pijn...
Roep maar, gil maar, huil maar
en geef me zo je angst...

En... ben je verdrietig
dan zal ik met je meehuilen...
Ben je bang
dan zullen we samen schuilen...
Ben je kwaad
dan zullen we samen al schreeuwend vloeken...
Wil je een schouder
dan geef ik jou die van mij...
Wil je hulp
dan zal ik er voor je zijn...
En als je even niet kan brullen, wenen, lachen, praten
dan zullen we samen stil zijn...

Zo'n speciaal iemand als jou,
laat ik nooit alleen
want meer dan ooit tevoren
zijn we
samen sterk!!

Warme knuffel en tot hééééééél vlug ;)

Gepost door: Sofietiewietie | 13-09-08

weet niet wat ik moet zeggen.... dit kan niet... dit mag niet... waarom????

Gepost door: anita-angèle | 13-09-08

Huh? Ik ben er effe niet goed van,... toen ik de titel zag, dacht ik: 'dat kan toch niet? Ze bedoelt toch niet??'...
Ik zou duizend dingen willen zeggen en toch vind ik de woorden niet... Maar je bent een straffe madame, .... niet dat het er gemakkelijker op maakt, maar je weet wat je te wachten staat,... the ups and the downs,... en ook dat de beste manier om dit monster te vechten is gewoon te leven en te genieten van het leven,... elke dag opnieuw....

Roep maar eens heel luid vanop de eiffeltoren!!!!

Een heel dikke knuffel!!!

PS: ik weet dat het makkelijker gezegd is dan gedaan,... maar probeer kracht en levensenergie te putten uit je prachtige kleinkinderen....

Gepost door: me, myself | 13-09-08

Doem toch... Ik kan alleen maar vloeken...bij het lezen van dit nieuws...'k vond het hier al verdacht stil...

Ik ken je dan wel niet persoonlijk...maar uit je blog leidt ik af:
Je hebt een krachtige uitstraling, die je in staat stelt datgene te bereiken waarnaar je streeft,
hebt zoveel goede eigenschappen zoals humor, moed en doorzettingsvermogen....Ik geloof in jou!

Een lieve knuffel
Wen

Gepost door: Wen | 13-09-08

Met een traantje en vol verbazing heb ik je berichtje hier gelezen. Ik weet niet wat zeggen.....een krop in de keel....Ik wil toch één ding zeker zeggen : HOU JE STERK EN LAAT DE MOED NIET ZAKKEN! Carpe diem!
xxx

Gepost door: cica | 13-09-08

lucrèce je bent nog niet uit mijn gedachten geweest!
Ik ken je een klein beetje en weet dat je zal vechten. Ga ervoor hé en dat moet ik zelfs niet zeggen, dat zal je wel doen!
Dat er veel mensen aan je denken merk ik aan de reacties op deze blog. Je bent dan ook zo'n lief mens hé...Het allerbeste voor woensdag!

Gepost door: hilde | 13-09-08

nee toch ! Dit komt hard aan, voor ons lezers van je blog, lotgenoten, maar voor jouw ...
'k duim woensdag voor je, 't is raar te schrijven 'k hoop dat de operatie en de behandeling meevalt.
Hopelijk begrijp je me. Sterkte

Gepost door: katy | 13-09-08

Plukken ... Schud ze maar helemaal leeg je dagen.

Ik voel je kracht ondanks de angst. Je ziet weer die berg staan waar je weer over moet. Maar je ziet ook al het pad dat je zal nemen...
Sterkte!

Gepost door: flupque | 13-09-08

tsjonge dat is weer schrikken... Je wereld stort weer helemaal in... Maar vecht door hé, dat zeg ik hier ook regelmatig!!!
ga lekker gillen op de eiffeltoren, ik zal buiten luisteren of ik je hoor...
Heel veel sterkte voor jou

Gepost door: Anita | 14-09-08

Lucretia Nu pas je bericht gelezen. Ik ben er ondersteboven van. Vechten hé en ondertussen genieten waar je kan. Je bent een vechter, dat lees je in je teksten. Nog eens heel zwaar doorbijten meisje! Veel sterkte!

Gepost door: adem | 14-09-08

Hey Lucretia, Dat is slecht nieuws. Ik duim voor je dat alles vlug goed komt door die operatie. Hou je taai en geef het zeker niet op. Je bent een sterke vrouw maar iedereen heeft zijn breekpunt....gil of huil maar eens uit.....dat lucht op.
Lieve groetjes,

Gepost door: Denkertje | 14-09-08

Zit te turen.. naar m'n scherm...via de webcam van WeerOnline die op de Eiffeltoren gericht staat! Ik zie dat het mooi zonnig is...en een beetje druk, maar dat kon erger denk ik, maar jullie zie ik nog niet! Maar het raam staat hier open, dus als de wind goed staat zal ik jullie zo wel horen brullen hè! :-))) Doe je best!!!!
Liefs!

Gepost door: mizzD | 14-09-08

houd goede moed Lieve Lucretia
Je berichtje doet mij erg schrikken. De ergste nachtmerrie wordt waarheid voor jou. Ik kan mij voorstellen dat je kwaad bent, schreeuw maar lekker vanaf de Eifeltoren. Toen ik de eerste diagnose kreeg, ben ik hier op de zeedijk gaan staan en heb ook heel hard tegen de wind in staan brullen. Het leven is nog zo mooi, vooral met je lieve kleindochtertjes, ik hoop dat ze je vreugde kunnen geven. Heel veel moed en vertrouwen voor de komende periode. Ik denk aan je, liefs van Jessy

Gepost door: Jessy | 14-09-08

Veel sterkte Ik ken je niet, maar ik wou toch even een berichtje nalaten om je veel goede moed te wensen. Je lijkt me een sterke dame.
Blijf genieten van de kleine momenten!

Groetjes en sterkt, Frieke

Gepost door: Frie | 14-09-08

Het was te stil!!! Lieve Lucretia, NEE, NEE, NEE dat kan toch niet waar zijn!!!! Veel kan ik niet zeggen, maar heb alleszins véél moed voor de komende strijd. Blijf erin geloven.
Groetjes Hilde

Gepost door: Hilde | 14-09-08

doeme! welk verderfelijk virus waart hier op de blogjes rond...?! K is toch niet besmettelijk, wel? en opnieuw K krijgen toch ook niet dacht ik... maar je leest het hier veeeeeel te vaak! het maakt me boos en verdrietig tegelijk!
maar zoals ik op jouw blogje al heb mogen lezen... je bent een sterke vrouw Lucretia... je gaat ervoor en weet het leven te waarderen, maar helaas, da's dus geen garantie om te ontsnappen aan dat monster hé...
ik hoorde al zoveel positiefs van sofietje over jou... hoop dat jij ook zoveel steun hebt van mensen uit je omgeving als zij van jou!?

ik hoop en wens dat je kan genieten van zoveel kleine momentjes van alledag, en zeker ook van je prachtige kleinkinderen, maar ik weet ook dat je nu bang en klein en verdrietig en boos bent... en dat mag ook, niemand kan altijd sterk zijn hé! hoop dat je je emoties hebt kunnen uitschreeuwen daar op de eifeltoren!?

... ik hoop en duim en hoop en duim en brand een kaarsje en duim en hoop dat het alleen maar (nou ja!?!) een lokaal recidief is en dat het snel een kopje kleiner gemaakt is...

lieve warme groet
tricky

Gepost door: tricky | 15-09-08

Shit Lucretia! Ik kan het niet geloven. Wil het niet geloven. Ik hoop met je mee dat dit niet meer is dan een lokaal recidief. Moét gewoon.

Gepost door: cancer chick | 15-09-08

*** Lu'ke, lieve lieve Lu'ke, vechten!!!!! Met al je kracht!!! En de onze erbij!!!!

XXXX

Gepost door: Talleke | 15-09-08

O wat is dat verschieten Lucretia!
Dat had ik echt niet meer verwacht.

Groot gelijk heb je dat je er nog even tussenuit knijpte.
Ik heb natuurlijk makkelijk praten, maar ik wil je heel veel sterkte wensen en hoop dat het idd een recidief mag zijn dat betrekkelijk 'eenvoudig' te behandelen is, al moet je er toch weer door en kan ik me voorstellen dat je daar echt bang van wordt!

We denken aan je!
Patsy

Gepost door: patsy | 15-09-08

. you've got mail.
<<<>>>>

Gepost door: Blah | 15-09-08

Ik kom je nog eens wat moed influisteren en een dikke knuf geven voor morgen en de volgende dagen.
Groetjes Lucretia.

Gepost door: emmy | 15-09-08

ik word er stil van, weet niet goed wat zeggen, maar wil je toch zeggen, veel sterkte!

Gepost door: Emily | 15-09-08

Lucéke Verdomme seg, ik kom terug bloggen na een moeilijke periode en nu lees ik dit... tja, ik heb eerst tien minuten naar het scherm staan staren en met tranen in de ogen. Op het moment ben ik geen goede steun voor je, maar ik hoop met alle kracht die ik heb dat je dit ook te boven komt. Ik zal morgen aan je denken, meer kan ik niet doen... eerlijk waar, ik heb er geen woorden voor. Sterkte Lucéke, hoe moeilijk het ook lijkt...
Dikke knuf.

Gepost door: boogie | 15-09-08

Lucretia, sterkte de komende dagen. Ik weet niet hoe ik je kan opbeuren dan gewoon door te zeggen: blijf vechten!

Gepost door: magda | 15-09-08

veel sterkte meidje en ik hoop dat je ze deed verschieten in Parijs!!!!!

Gepost door: yvette&tuurke | 15-09-08

Lieve Lucretia Ik ben in gedachten bij jou morgen en overmorgen en de rest van de week.
Heb je eens goed kunnen schreeuwen zondag? Heb je geschreeuwd voor tien?
Dikke knuffel!
Liefs,

Gepost door: Bientje | 15-09-08

Lucretia niet te geloven. Vind het verschrikkelijk dit te lezen op je blog. Je was zo goed en blij. Ik ben echt zonder woorden. Wens je alle moed en hopelijk geniet je echt van je uitstapje.
Dikke knuffel en sterkte Viv

Gepost door: Viv&Chaplin&Staartje | 15-09-08

De commentaren zijn gesloten.