26-09-08

Update ...

Vorige week vroeg ik nog aan de gynaecoloog of het kon om eventueel ook een port-a-cath te plaatsen tijdens de operatie aan m'n oksel; tenminste, mocht er een vermoeden bestaan dat het toch weer chemo zou worden... (m'n aders zijn 'opgebruikt'... chemo of andere infusen zouden een probleem zijn via die weg)

Op dat moment dachten zowel de gynaecoloog als de oncologe dat het helemaal niet nodig zou zijn. Dat het maar om een klein lokaal recidief zou gaan; dat er enkel bestralingen zouden volgen...

Buiten de waard gerekend dus: vanmiddag kreeg ik alweer een 'opdoffer! Hetgeen ik zo bang en stil had vermoed is nu bevestigd.

Ik krijg de volle lading: èn chemo èn Herceptine èn bestralingen en naderhand waarschijnlijk ook nog verder hormoontherapie. Dit zal dus weer doorbijten worden...

Het gaat dus om een nieuwe borstkanker - geen uitzaaiing van de eerste - maar een nieuwe tumor die zich heeft ontwikkeld met kankercellen die er helemaal anders uitzien. Herceptinegevoelig en een weinig hormoongevoelig. De FISCH-test bevestigde dit vanmiddag. Hiervoor wordt dus Herceptine ingeschakeld in combinatie met Taxotere.

Om te starten wordt eerst het reeds eerder vermeldde 'poortje' (port-a-cath) geplaatst; de dag nadien gaat er eerst de Taxotere door... en als ik daarvan bekomen ben (hm... zal afwachten zijn wat de bijwerkingen zijn) volgt direct de volgende dag al de Herceptine. Normaal geeft men dit tesamen maar om na te kijken of er eventuele allergïeën optreden wordt er de eerste keer 1 dag tussen gelaten.

Het zindert nà in mijn kop... ik reageer ook niet normaal... mogelijks zelfbescherming. Eigenlijk precies hetzelfde als vorige keer. Ik had gedacht dat ik zou huilen, roepen, boos zijn, radeloos zijn,... maar niks van dit alles. Ik begrijp het zelf niet.

Ik kijk uit naar het weekend. Even mijn hoofd laten uitwaaien. Er eens flink de pas inzetten zal me goed doen. En dan aftellen naar 8 oktober...

Commentaren

allé toch weer die diagnose...
Weeral een hoge berg waar je over moet maar weet dat het je de vorige keer ook gelukt is.
In gedachten helpen we jou klimmen.En ook m.dragen we in onze rugzak mee!

Gepost door: hilde | 26-09-08

hoi Luceke het spijt mij dit weer te moeten lezen.
Ik had gehoopt op een ander resultaat.
Hou je sterk meiske, ik reik je mijn hand sie
en help je denkbeeldig weer over de streep te trekken. Heel veel liefs en courage he
en een pak aan zonnekes voor jou

Gepost door: Sunny-Kay | 26-09-08

Lucretia ik vind het zo erg dit te lezen. Je was zo goed en dan diukt dat monster terug op.
Ik wens je alle sterkte en hoop zo dat de chemo goed aanslaat en je nadien verder kan gaan met je normaal leven

dikke warme knuffel viv

Gepost door: viv | 26-09-08

Verdomme meid... weer al een tegenvaller dus...en een flinke. Die duimen van mij moeten in revisie verdikke...ze hielpen geen donder! ( sorry...ik ga altijd vloeken als ik boos ben, kan er niks aan doen! en ik bén boos...zo unfair dit allemaal!!) Dit weekend...ja, laat de zon en alles wat het ons verder te bieden heeft, je maar eens verwennen! En dan...dan zul je er weer tegenaan moeten! En ook dít zul jij, met jouw levensingesteldheid weer overwinnen hoor meisje...ik twijfel er geen seconde aan! En weet dat je altijd bij me terecht kunt om even stoom af te laten hè...je hoeft míj niet te sparen zoals je altijd zo lief doet! Ik wil er voor je zijn hoor...ook al is de afstand groot, msn, mail en telefoon maken die vanzelf kleiner. Dus niet twijfelen!!
Ik wens je een heel fijn weekend!!
Liefs! xxx
ps. nee niet meer aan de borrel...maar ik heb er nu zowat wel behoefte aan!! ;-)

Gepost door: mizzD | 26-09-08

Je niet laten kennen hoor!! Alles eerst een beetje laten bezinken en dan er volop weer tegenaan gaan!! Je MOET hier ook weer door!! Ik duim ervoor dat je ook dit weer overwint!! Dikke knuffel!

Gepost door: lena | 26-09-08

oh fok oh wat vind ik dit klote... je hoopt toch altijd nog en dan opnieuw zo een nieuws krijgen.
We kunnen er niet veel aan verhelpen hè meiske, alleen er virtueel of IRL zijn voor jou als je het nodig hebt.
Er is geen keuze, je moet erdoor... ik hoop dat je dit allemaal heel goed aankan, dat dit snel weer achter de rug is en je opnieuw een blije periode tegemoet kan gaan.
Waai maar ff uit... en dan er tegenaan hè meid!

Gepost door: Blah | 26-09-08

doeme toch weer meer aan de hand dan op het eerste zicht leek... het is toch echt een kl***ziekte!
ik hoop van harte dat je je omringd weet door lieve mensen die je deze hoge berg mee helpen beklimmen... en blogland zal je zeker ook heel wat virtuele steun blijven geven...
liefs en sterkte
tricky

Gepost door: tricky | 26-09-08

Shit Lucretia dat is weer geen te beste nieuws.
Gelukkig ben je omringt door een fantastiche familie en vriendenkring om je moreel te helpen. Spijtig dat je het fysieke alleen moet doorstaan.
Groetjes, dikke knuf en tot kijk Lucrèce.

Gepost door: emmy | 26-09-08

Doeme doeme doeme... ik bel je.
Dikke knuffel

Gepost door: Elly | 26-09-08

Geniet van het weekeinde Doe dit weekeinde iets waar je zin in hebt en dat je gedachten doet verzetten. 't Wordt mooi weer.
Een suggestie: ik zou liefst van al dit weekeinde met mijn kleinkinderen kastagnes gaan rapen in het park om er dan thuis een dierentuin mee te bouwen. Zo tandestokers in de kastagnes prikken als poten en nek en zo. Jammer voor mij; ik heb nog geen kleinkinderen. En als ik op mijn eentje een dierentuin van kastagnes ga bouwen, dan denken ze dat ik kinds ben geworden. Is eigenlijk wel zo. Ik zal nog een paar jaar geduld moeten hebben.
Hou je goed!

Gepost door: Herman | 26-09-08

Damned... dit is niet echt waarop wij en vooral jij en je familie op gehoopt hebben...
Geniet, geniet, geniet... van het mooie weer bijvoorbeeld, je gaat ongetwijfeld weer een moeilijke tijd tegemoet.
En natuurlijk zullen wij je allemaal -zij het virtueel- terug bijstaan.
Veel goeie moed!

Gepost door: Veke | 26-09-08

Ik wil je een fijn weekend wensen..
waai lekker uit....

Dikke knuffel Suusje

Gepost door: Suus | 26-09-08

*** Dat is idd een serieuze opdoffer..Waarom moeten we toch zoveel lijden ? Tzijn vragen waar geen antwoord op komt.We kunnen enkel doorbijten en dat zal je zeker doen want je bent een zeer moedige dame en ook dit zal je weer overwinnen..

Heel fijn uitwaai weekend
mijn headlines blijven achter..Weer een foutje van skynet zeker ??

Lieve groetjes

Gepost door: illness | 26-09-08

*** shit shit shit... dikke vette shit!!!
Pffffff heb er gewoon geen woorden voor... niets wordt je bespaard hé!!!
Maar je weet, we zijn er voor jou!!!!!

Gepost door: Talleke | 26-09-08

O Lucretia terwijl ik dolgelukkig ben met mijn einduitslag van mijn eindwerk, zit jij in zak en as.
Niet te geloven, geen hervallen maar een nieuwe borstkanker!
Neen, 't is niet fair en ja er zijn zoveel mooie dingen in je leven waarvoor je wil vechten.
Probeer nog maar van het lekkere zonnetje te genieten dit weekend, 't zal moeilijk zijn, maar we denken aan je, al besef ik heel goed dat JIJ het zal moeten doen en dat JIJ de medicatie en bestralingen moet ondergaan hoeveel je ook gesteund wordt.
Kop op, na regen komt zonneschijn.

Gepost door: patsy | 26-09-08

Op zo'n verdict zit men echt niet te wachten hé.
Hopelijk verdraag je de behandeling goed, en slaat de behandeling aan.
Probeer je zinnen te verzetten en te genieten van het aangename weer.
En weet, je bent altijd welkom.
Knuffelgroetjes

Gepost door: katy | 26-09-08

slik... Een hele brok toch om weg te slikken... Afschuwelijk ... Blijven stappen L. autopiloot en terug die berg over!!

Gepost door: flupque | 26-09-08

Misschien blijkbaar is niets onmogelijk, maar...
als niets onmogelijks is...
is misschien ook
alles mogelijk...

even 'de filosofische gedachte van vandaag'

Dit gewoon om je te laten weten dat ik in gedachten voor jou een kaarsje brand...zodat dat plaatsje in mijn hart wat warm geworden is...

een reuzekaars voor een reuzemadam!

groets

Julie

Gepost door: Julie | 26-09-08

Soms vraag je je af hoeveel een mens kan incasseren. Maar ik weet uit ervaring dat een mens ook ONGELOOFLIJK veel aankan. Je hebt natuurlijk geen keuze maar voor zover ik jou ken, ben jij een van de meest moedige mensen die ik ken. Ik hoop dat je die vieze kanker ook deze keer weer snel de baas bent. En als 't eens moeilijker gaat... laat je maar dan maar eens goed gaan in Blogland. Hier is alles toegelaten.. Veel sterkte Lucretia!!!!!

Gepost door: Dolinneke | 27-09-08

VERDORIE TOCH!! Hey Lucretia, amaai, is me dat verschieten! Ik wens je veel moed! Je weet als er een deur toe gaat, gaat er wel een andere weer open gaan. Ik denk aan jou. Veel liefs, Nadia

Gepost door: Nadia | 27-09-08

Lucretia, je moet er weer tegenaan voor het volle pond. Ik vind het vreselijk wat je nu terug overkomt, maar met jou ingesteldheid weet ik dat je zult vechten.Wij kunnen je enkel moreel steunen,fysiek zul je er alleen voor staan. Ik weet dat iedereen een deeltje van je pijn zou willen dragen ,maar het is onmogelijk .Hou je vast aan de gedachte dat we allemaal willen helpen! liefs.

Gepost door: magda | 27-09-08

Goede nacht Voor morgen een deugd doende uitstap gewenst.
Dag ALLEMAAL

Gepost door: Ma Elly | 27-09-08

ik word heel stil van dit alles; veel moed ! groetjes

Gepost door: emily | 28-09-08

Lucretia, Ik weet niet goed wat zeggen. Wat een opdoffer krijg jij opnieuw te verwerken. Maar met jouw ongelooflijke moed en levenskracht en met de steun van al je geliefden, zal je ook dit kankerbeest klein krijgen. Dat weet ik zeker.
Heel veel groetjes en heel veel sterkte !

Gepost door: Piet | 28-09-08

dat is weer dikke misere voor jou/jullie. Net nu je dacht er bovenop te zijn, krijg je weer terug een harde klap te verwerken. Een hele harde klap.... Ik wens je heel veel moed en sterkte toen om ook dit weer te overwinnen.

Gepost door: Anita | 28-09-08

Even stil staan ? Lucretia niet doen ,Doorgaan vandaag nog beginnen met die "" enkele "" leuke dingen die nog wilt doen .
De dagen volgen ,hopenlijk worden het er "veel"
Ik wens het jou toe
Henk

Gepost door: henk | 29-09-08

geen woorden voor lieve Lucrèce, jij die er altijd bent voor anderen, laat je in dezen dragen door al die mensen die jou zo graag zien....
ik denk aan je

Gepost door: Freya | 29-09-08

Hey meid! Hopelijk heb je nét zo van je weekendje weg kunnen genieten als ik!
Liefs!

Gepost door: mizzD | 29-09-08

In gedachten bij jou! Het is weer een hele boterham, die je te verwerken krijgt!! We wensen jou en M. heel veel sterkte en moed toe, en dat jij terug veel doorzettingsvermogen mag hebben, en goed mag reageren op de ganse behandeling!!
Dikke knuffel, je zus.

Gepost door: marleen | 29-09-08

Oeps! weet écht niet wat zeggen, wou dat dit inderdaad maar een nare droom was!

Gepost door: Jientje | 29-09-08

harde klap, nooit opgeven!! Ik leef enorm met je mee!!

(zie ook email berichtje aub)

Gepost door: wina | 29-09-08

Dag Heb juist gebeld met Elly .............................................................
Wens je veel sterkte de komende tijd.
XXX

Gepost door: Ma Elly | 30-09-08

*** Ondanks alles toch een fijne woensdag..Tzijn harde tijden voor jou en we leven met je mee..

Lieve groetjes

Gepost door: illness | 01-10-08

hey,
het is vreselijk waardoor je weeral moet, het is allemaal niet eerlijk!! Wens je alvast heel veel sterkte!

Gepost door: Marie-France | 01-10-08

Heel veel sterkte!
We steunen je in onze gedachten.

Gepost door: Familie Hanne | 01-10-08

Veel sterkte.
Dikke knuffel.

Gepost door: els | 01-10-08

eej ik kom nog eens zien hoe het is...

Gepost door: Blah | 01-10-08

Hey Lucretia Gaat het een beetje meid?
Ik denk elke dag aan je hoor! En mijn duimen blijven omhoog staan!
Liefs,

Gepost door: Bientje | 01-10-08

Veel sterkte Lucretia na het lezen van de laatste update's wil je nog een ding zeggen hou er de moed in, ik weet je bent een vechter en het zal wel lukken en ook geniet van het weekendje. Vele groetjes

Gepost door: yvette uit kuurne | 01-10-08

Zo maar In gedachten bij je!

Gepost door: Ma Elly | 02-10-08

*** We zijn er nog steeds hoor...

Lieve groetjes

Gepost door: illness | 02-10-08

we denken aan je

Gepost door: katy | 02-10-08

Veel sterkte gewenst, Lucretia, geef de moed niet op.
Lieve groetjes,

Gepost door: Denkertje | 03-10-08

lieve lucretia, Verdomme toch. Misschien één sprankeltje licht in de duisternis : beter een 'nieuwe' borstkanker dan een uitzaaing... Je kan nu nog altijd genezen, vergeet dat niet als je straks weer die hel moet doorstaan! Ik wens je heel veel moed, we denken aan jou.

Gepost door: cancer chick | 03-10-08

Goede avond Toch een goed weekend gewenst!

Gepost door: Ma Elly | 03-10-08

piep kom net van bij Mizz, laat die lekkere wafel maar goed verteren en dan nu ertegenaan hè meiske. We blijven allemaal keihard aan je denken zenne!

Gepost door: Blah | 04-10-08

kon ik maar aan jou! dan zou ik je een dikke knuffel geven en in je oor fluisteren dat alles wel goed komt,
courage!!!!
denk veel aan jou!

Gepost door: calamity jane | 04-10-08

hallo Lucretia, ik hoop dat je al bij al van je weekend hebt kunnen genieten en eens goed hebt kunnen uitwaaien.
Ik wens je veel sterkte voor woensdag en stuur je bergen positieve energie.
Dikke knuffel.

Gepost door: anita-angèle | 05-10-08

Dag Lucrétia Ik lees tussen de regels dat het ook voor een "straffe madam" zoals jij bent !!!! verdomd lastig kan zijn...
Maar je bent een "winnaar" dat weten we en we duimen voor jou, de 8ste en al de dagen die volgen...
W&P

Gepost door: wina | 05-10-08

go for it nog maar een keer! en ook ditmaal zal je erdoor komen, je vechtlust is enorm en de kleinkindjes tja ... daar doe je het toch allemaal voor hé
Ik wens je zeer veel goeie moed, ik duim voor je!

veel liefs

Gepost door: Claudine | 06-10-08

Lucretia denk morgen aan je xxxx sterkte

Gepost door: viv | 06-10-08

TROOST Troost

Je kunt niet leven zonder troost...
Troost bestaat niet in een vloed van woorden
Troost is als een milde zalf op een diepe wond
Troost is als een onverwachte oase in een grote woestijn die je weer doet geloven in het leven
Troost is als een zachte hand op je hoofd die je tot rust brengt
Troost is als een zacht gelaat vlakbij van iemand die je tranen begrijpt, die luistert naar je gemarteld hart
Die bij je blijft in je angsten, je vertwijfeling
en die je een paar sterren laat zien

Spaar al je krachten op, denk aan je kindjes en kleinkindjes die zullen je er zeker door trekken, zelfs doorsleuren als het moet ! ! !

M'n zussie schoon houd me wel op de hoogte hoe het met je is.

Dikke zoen en kop op, zoals je ervoor reeds gedaan hebt!

Grtjs Val

Gepost door: Val | 06-10-08

ik denk aan je in deze moeilijke periode...
heel veel sterkte

Gepost door: Anita | 06-10-08

Het was even geleden dat ik hier langs kwam... en ik kon niet geloven wat ik hier las... lieve dame, ik wens je de moed en de kracht om hier ook weer door te komen...

Gepost door: Annick | 07-10-08

Een dikke knuffel en héél véél sterkte

Gepost door: katy | 07-10-08

Hou je goed morgen hè meid!! En denk aan mama J...wie blijft lachen, blijft bloeien!
Ik hoop dat je wat kunt slapen vannacht!
Veel liefs! xxx

Gepost door: mizzD | 07-10-08

hey lieve meid veel sterkte mijn kaarsje brand al dikke knuffel denk aan jou xxxx

Gepost door: joske | 08-10-08

:-) vandaag denk ik heel erg aan jou! xxx

Gepost door: Blah | 08-10-08

Vandaag ben jij in mijn gedachten!
Liefs

Gepost door: Suus | 08-10-08

Vandaag brand ik een kaars Vandaag brand ik een kaars voor jou. Sterkte!

Gepost door: Herman | 08-10-08

Heel veel moed voor de komende dagen... Ik denk aan jou en hou mijn vingers gekruist!
Dikke knuffel!!

Gepost door: lena | 08-10-08

*** We denken aan je !!

Lieve groetjes

Gepost door: illness | 08-10-08

Even een rottig dagje hè... en morgen dan nog eentje...maar dan...weekend...en bijkomen, zo goed mogelijk! Volgens mij zijn er maar weinig mensen hier die vandaag níét aan jou denken...laat het een steun zijn hè!
Veel liefs! xxx

Gepost door: mizzD | 09-10-08

lucretia...goede avond... de kabouters hopen dat je intussen wat bekomen bent ....en alles op goede sporen leeft ! Vele kabouterknuffels :-))pepino

Gepost door: pepino | 09-10-08

LUCRETIA GOEDE AVOND
VOLGENS IK
VERNOMEN HEB
STEL JE HET
GOED EN DAT
HOREN WE GRAAG
WIJ DUIMEN
IN IEDER GEVAL
VOOR HET
ALLERBESTE
FIJNE GROETJES
MICKEY

Gepost door: MICKEY | 09-10-08

hallo,
'k kom je een goede avond wensen.
Groetjes

Gepost door: katy | 09-10-08

Ik was vandaag.... Heel dicht bij je! Ik moest ook naar het UZ in Gent met mijn vriend. Ik heb eens heel hard aan je gedacht en geprobeerd om mijn positieve vibes naar jou toe te zenden!!
Dikke knuffel!!

Gepost door: lena | 09-10-08

O ja... Ik heb dan een wafel gegeten in de Max (mjammie!!) en nog eens aan jou gedacht!

Gepost door: lena | 09-10-08

@ Lena, Hé Lena, had ik dat geweten ik was naar de Max gekomen (met of zonder baxters... hihi) en die vibes die heb ik zeker gevoeld hoor want ik ben niet misselijk geweest! Lief van jou

Gepost door: Lucretia | 10-10-08

De commentaren zijn gesloten.