01-01-09

Tussen 4de chemo en Nieuwjaar ...

Na 2 heel moeilijke weken - heb me een beetje moeten laten oplappen in het UZ na m'n 4de chemo (lage bloedwaarden - ruim tekort aan witte bloedcellen waardoor reële kans op infectie, te weinig bloedplaatjes, lichte koorts en veel te lage bloeddruk (7 over 4), preventief antibiotica en opnieuw een dosis Medrol) ben ik eindelijk weer boven water aan 't komen.

Het zag er niet goed uit voor de Kerst- en Nieuwjaarsdagen... maar Medrol (=cortisone) heeft me uiteindelijk op de been gehouden en zo heb ik Kerstavond kunnen vieren met m'n gezin.

IMG_0624IMG_0625IMG_0629

 

 

 

 

Er stond ook al enkele weken een weekendje in de Ardennen op het programma met zoon en vriendin; ik vreesde echter dat ik daar niks kon gaan doen - want met slappe benen en infectiegevaar zag ik het niet zitten om zo in de bossen te gaan hossen. Op het laatste moment hebben we dan toch maar besloten om te vertrekken (jammergenoeg zonder zoon en vriendin want zoon bleek op zijn beurt ziek te zijn...). Ik had nood aan een andere omgeving; een beetje verwend worden in een totaal ander kader kan wonderen doen.

Het romantisch hotelletje 'La Grange de Juliette' in Libin was ons doel! Het is een adresje om ‘U’ tegen te zeggen: romantisch, gezellig, warm, lekker eten, heerlijk uitgebreid ontbijt, rustig en hartelijke ontvangst.

IMG_0148IMG_0152IMG_0158

 

 

 

 

De eerste dag 2x een korte boswandeling gedaan. Telkens maar een halfuurtje. Kwestie van even in de buitenlucht te zijn en de geur van het bos op te snuiven. We werden op onze wandeling ook nog verrast door een kudde herten die ons zomaar aan de rand van het bos voorbijliep en even later stak een troep (of hoe zeg je zoiets…?) everzwijnen de weg over… Ik weet niet waarom maar mijn hart maakte een sprongetje van het zien van die onverwachte ‘bosbewoners’. Je weet wel dat ze daar ergens zijn maar tot nu toe had ik in België nog niet het genoegen gehad om ze in levende lijve tegen te komen tijdens een wandeling. Ik had dus waar voor m’n geld. Dit alleen al maakte m’n dag goed.

IMG_0711IMG_0723P1130653P1130660

 

 

 

 

IMG_0733


Rochefort en Durbuy werden ook even aangedaan. Durbuy heeft wel iets… en de kerstmarkt maakte de sfeer compleet.

P1130577P1130574P1130578P1130582

 

 

 

 

P1130583P1130584P1130586

 

 

 

 


P1130593We hadden het geluk ’s avonds in het hotel te kunnen eten. Geen over-en-weer gerij en geen op-zoek-gaan naar een geschikt adresje…  Gewoon rustig ter plekke en daarna pyjama’ke aan en filmke kijken met de meegebrachte dvd-speler…

 

Oudejaarsavond ook geen drukte voor mij. Het werd een gezellige avond met ons tweetjes. Met wat oestertjes, gamba’s, garnaaltjes, rivierkreeftjes, wulken, maatjes, krabbenpoten, … , stokbrood, groentjes,  een goed flesje ‘Pouilly fumé’ en daarna de film ‘Atonement’ zetten we op een positieve manier een punt achter 2008.

En ... uiteraard wens ik vandaag aan iedereen een GELUKKIG NIEUWJAAR ! Met veel UPS en weinig DOWNS ... Probeer van iedere dag opnieuw er jouw dag van te maken.

Onlangs kreeg ik van een lieve vriendin een scheurkalender (van Mira Kirshenbaum) met als titel: 'De scheurkalender voor je beste jaar ooit'. 2009 wordt jouw jaar !
Op Dag 1 - Donderdag 1 januari 2009 - vond ik volgende tekst:

"Maak geen goede voornemens waaraan je je niet kunt houden. Maak in plaats daarvan dit jaar tot het meest betekenisvolle jaar tot nu toe door het als het geschenk te beschouwen dat het ook is. Zie dit nieuwe jaar als JOUW jaar. Vraag jezelf vandaag af: 'wat is het belangrijkste dat ik aan het einde van dit jaar wil hebben, maar nu nog niet heb?' Doe vervolgens vandaag één klein dingetje om met de verwezenlijking van je wens te beginnen."

Wel dat ene dingentje heb ik alvast gedaan: even aan mezelf gedacht en uit de drukte van familiebezoeken weggebleven. Egoïstisch? Bwa... neen... ik wil er gewoon weer staan op het eind van dit jaar!

Commentaren

Goede avond allemaal Goed doet het ons ook te horen dat je van de goede dingens des levens hebt kunnen genieten!

Virtuele knuffels !

Gepost door: Ma Elly | 01-01-09

Heerlijk hé! Dat heb je toch maar weer gehad meid! Die ene grote foto...het lijkt wel magisch zo met die stralen!
2008 positief afgesloten...en dat positivisme nemen we mee naar 2009 hè! Óp naar de top van berg...het is nog maar een stukje...wél steil nog, maar voor iemand met jouw levensingesteldheid te doen hoor...vooral met wat morele steun!!! Houd moed!
Veel liefs!
xxx

Gepost door: mizzD | 01-01-09

hoiie Lu'ke ik kom ook alweer van achter tafel, justekes thuis en nog een piepke in de blogwereld en hier moet ik toch even stil staan sie.
Ik lees dat alles niet verlopen is als gepland maar niettegenstaande had je er toch nog plezier in. Dat ingepakte vrouwke ben jij toch he? wel je zag er bijzonder knap uit. Dat adresje deed me denken aan onze reis naar Aups, zelfde styl een beetje. Ik ben heel blij te lezen ook dat de kerst toch sfeervol en vrolijk is verlopen. Wat betreft hier nog te staan op het einde van het jaar!! Het is je geraden begot niet alleen dit jaar maar nog veel vele jaren!
Hou u daar eens aan he ;-) en dan kregde zonnekes van mij
ik geef nu even het woord aan die wurm die zich opdringt ...

Tantie loeske , ow ow ikke wille ook beessies kijken
motte leukie zen azze azzo voorbij hossen,
geft e bepaald sfeerke he ...
gefde gij handje aan tmanneke van mij en veu u een kuske
baaaaaaaaaaaaaaaj tanteke moet nu bedje in he!!
dada! en a lucky year met veel voorspoed ow ow ,
pats me tut is gevallen!

Gepost door: Sunny-Kay | 01-01-09

Het is heel fijn te horen dat het toch zo goed gaat. Je staat echt positief in het leven....

Ik wens je dan ook veel moed en kracht en positiviteit in 2009!!!! En idd, niks egoïstisch, JIJ bent het belangrijkste!
liefs

Gepost door: Suus | 02-01-09

Dat zag er superromantisch uit!! Lekker ingepakt een wandelingetje doen, mooi hotelleke, lekker eten, glaasje bubbels! Genieten en krachten opdoen om je berg weer op te klimmen! En wij helpen duwen als het even een beetje minder gaat!!
Dikke knuffel en ik duim dat dinsdag en de dagen erna een beetje meevallen!!

Gepost door: lena | 02-01-09

Ja... dat ene kleine dingetje, ikzelf wist niet goed wat ik moest doen...er zijn maar heel weinig dingen die ik nog niet heb en graag zou willen hebben aan het eind van dit jaar! Maar ik heb wél iets dat ik graag zou willen hoúden, nog heel lang...en dat is jouw vriendschap! Dus mijn reaktie hieronder was dat kleine dingetje...en ik hoop dat het werkt...want dan wordt 2009 echt mijn beste jaar ooit!!
(btw. af en toe eens aan jezelf denken is helemaal niet egoïstisch...dat is alléén maar aan jezelf denken en dat doe jij niet...jij doet het eigenlijk véél te weinig!!!)
Liefs!

Gepost door: mizzD | 02-01-09

O Lucretia, wat vind ik het fijn dat je een paar heel leuke dagen hebt gehad en dat is helemaal niet egoistisch om er zo van te genieten. Dat zouden de mensen méér moeten doen,"echt genieten" van hetgeen ze doen.

Ik wens je elke dag dat je een blaadje van je scheurkalender afscheurt een stap dichter naar een volledig herstel . Blijf er in geloven samen met de steun van je famliie en vrienden! heel erg hartelijk en met een dikke knuffel jou toegewenst.

Gepost door: magda | 02-01-09

groot gelijk Ziet er een leuk adresje uit. Genieten met z'n tweetjes is ook dubbel genieten hé. ik wens je een super jaar toe
Liefs
Evy

Gepost door: Evy Meisman | 02-01-09

Ja Lucretia! 2009 wordt jouw jaar! Op naar de top en wij gaan je helpen!
Dikke nieuwjaarsknuffel vanuit la douce France!
Liefs,

Gepost door: Bientje | 02-01-09

Geen van beiden... het was hoofdpijn, dus niet zo goed! Maar gelukkig zakt het al goed...dus nu heb ik gepost! :-)))
Groetjessssssssss!

Gepost door: mizzD | 02-01-09

HA! 2 januari: voor jezelf zorgen door jezelf te zijn! Zie je nou...je bent niet egoïstisch, alleen maar heel goed bezig! :-)))

Gepost door: mizzD | 02-01-09

*** Voorspoedig 2009 gewenst en heel veel moed en sterkte...Je bent geweldig..

Groetjes

Gepost door: illness | 02-01-09

De commentaren zijn gesloten.