02-01-09

Voor jezelf zorgen ...

Het is vrijdag vandaag en op mijn scheurkalender (zie post hieronder) staat dat de vrijdag in het teken staat van de zorg voor jezelf.

Tegen het einde van de week is je accu leeg. Dan moet je je concentreren op de zorg voor je eigen welzijn: geniet, maak plezier, voel je gekoesterd.

Soms is de beste manier om voor jezelf te zorgen jezelf te zijn. We komen zo vaak in de problemen omdat we onszelf proberen te verloochenen. Het beste in ons gaat verloren. Het zwakste komt aan de oppervlakte. Zeg dus tegen zelf: 'Dit is wie ik echt ben,' en noem één positieve en één negatieve eigenschap. Laat die positieve eigenschap stralen en probeer die negatieve eigenschap in jezelf te accepteren. (Mira Kirshenbaum)

pfoeiiiiii... inderdaad mijn accu is leeg; ik probeer te genieten ... en ik probeer 1 positieve eigenschap en 1 negatieve eigenschap te benoemen maar 'k kan me er niet op concentreren. 't Zal voor straks zijn... Voorlopig hou ik die negatieve eigenschap op tijdelijke luiheid. Heb nog niks gedaan vandaag en het zal ook niet veel meer worden dan dat. Ik probeer die luiheid dus maar te accepteren. Ah... en die positieve eigenschap zal dus voor 't moment wel zijn dat ik het toesta te accepteren dat ik lui ben vandaag...

Dat is ook voor mezelf zorgen nietwaar?

IMG_0706

Commentaren

KIEKEBOE!! hahahahaa! Leuke foto! :-)))
Die hoofdpijn is van de lol die wij vrouwen elke maand mogen genieten pffff! Gaat dus wel weer over hè...als ik een jongetje word hahahahahaa! ( zei m'n moeder vroeger altijd als wij als kind wat mankeerden hahaha!)
Ik had als slechte eigenschap bedacht dat ik misschien te bescheiden ben haha maar dat kan ook een goede eigenschap zijn hè. Ik accepteer het sowieso maar dat ik zo ben...heb het geprobeerd te veranderen en dat lukte ook niet! ;-)
En ja...jij mag wel eens een beetje lui zijn hoor...ineens twéé postjes...is dat lui zijn?? hahahahahaaa!
Liefs!!

Gepost door: mizzD | 02-01-09

Tantie! kzen der zenne, ajja als jij roept komt ukkie piepe,
schoon beleke van tantie, vriet knapkes zenne.
Dat je lacht zegt madam hier is al positief op zich, de rest gaat vanzelf komen.
Ja maar als ge wilt possitief papierke scheuren mag datte zenne, keep up the good work.
ai tante mizz met koppijn, tja die borrelt maar he.
liefs en zonnekes zegt madam en van mij krijgde kuskes. Ja me tut is nog in orde zenne.
J'ikkie ga nu zandmannekeszien ' gaap '
bye tanteke!

Gepost door: Sunny-Kay | 02-01-09

bedankt Hoi
bedankt voor de reactie (zoveel Lucretia's zijn er niet hé)In Jouw blog vind ik gemoedsrust en is mijn encyclopedie dat alles een beetje is zoals het hoort want de nevenverschijnselen vind ik voor mezelf soms ontoelaatbaar maar jouw schrijven is zo herkenbaar
fijn dat je kunnen genieten hebt van de ardennen !
blijf schrijven en misschien zien we elkaar in het Uz eens ....waar ik ook behandeld word
gr marijke

Gepost door: Marijke | 02-01-09

Hihii.. hopelijk hoef ik niet te wachten tot ik een jongetje word...alleen maar tot ik een oud meisje ben...schiet dus al op! :-)))
Ai ai ai...goeie voornemens...die houdt niémand ooit!! hahahahahaha! Ik zal je er niet aan houden hoor...maar zou het wél heel leuk vinden wat regelmatiger van jou te 'horen' hier...volgens mij een teken dat het weer ietsje beter gaat! ;-)
Liefs weer hè!

Gepost door: mizzD | 02-01-09

2009 Jouw jaar zal het worden ... we maken er gewoon allemaal ons jaar van voilà! :)

PS: Bedankt voor je goede raad ivm buikwonde ... volgende week mag ik weer naar plastische ... maar heb de indruk dat mijn huisarts het nu onder controle heeft. Liefs

Gepost door: flupque | 02-01-09

Lucretia, ik verslikte me bijna van het lachen. Jou nieuwjaarswensen kan ik heel netjes opzeggen en verstaan hoor ,want dat is ook westvlaams en als het dat niet is dan gelijkt het er goed op!

Jij komt mooi om de hoek piepen met je eeuwige lieve glimlach. Blijven positief denken en héél goed je accu af en toe opladen. De mijne is na al die dagen ook ver leeg. Maar ik kan ze vlugger opladen dan jij. Dus zorg jij maar dat die van jou op tijd opgeladen wordt hoor.

Gepost door: magda | 02-01-09

wel eum ... ik denk dat we inderdaad dezelfde scheurkalender hebben. Ik ben het zeker niet op je blogje komen halen. Ik ben van plan alleen te zetten wat me echt treft, dus ik zal je heus niet alle dagen overlappen ;-)

Lieve groetjes en nog de allerbeste wensen voor 2009!

Gepost door: anneke | 02-01-09

Als dat niet voor jezelf zorgen is dan weet ik het niet meer! Moet regelmatig eens kunnen, lekker luieren...

Ik wens je alle geluk toe in 2009!

Gepost door: rikkert | 03-01-09

Lucretia, je hebt het volste recht om op het einde van de week eens lekker lui te zijn. iedereen zou zich trouwens dat recht regelmatig moeten toeëigenen.
Blijf maar goed zorg dragen voor jezelf !
Veel groetjes !

Gepost door: Piet | 03-01-09

Moet ook eens kunnen... Lekker lui niets doen en geen schuldgevoelens hebben!! Geniet ervan zodat je er weer tegenaan kunt gaan!!
Dikke knuffel!!

Gepost door: lena | 03-01-09

Hallo, Lui zijn is nu niet meteen een negatieve eigenschap, een mens moet af en toe eens voor zichzelf tijd maken en alles van zich afzetten. Wij zijn ook af en toe eens lui en dat doet soms deugd. Enne wat die droom betreft, ooit wordt die werkelijkheid, daar moet je in blijven geloven. Hoe je het klaarspeelt of wanneer, dat heeft minder belang, het resultaat telt en vroeg of laat ben je ooit klaar om die uitdaging aan te gaan. Het is zoals je hier elders beschrijft, een mens is sterker dan hij zelf wil geloven. Vooral de hoop om iets te verwezenlijken houdt een mens op de been. Dromen zijn geen bedrog, ze maken deel uit van het leven en doen je sterker in iets geloven.

Gepost door: Kathy en Joris | 03-01-09

mijn allerbeste wensen en dat je dit jaar volledig en voor altijd mag genezen xxxx

Gepost door: Viv | 03-01-09

De commentaren zijn gesloten.