01-02-09

Internet ...

De laatste 2 chemo’s zijn me niet zo goed bevallen en het blijft hier dus stil. Veel te stil… want eigenlijk zijn er wèl nog leuke dingen om over te schrijven. Zelfs tijdens een behandeling tegen kanker. Alleen  zit er nu  zoveel in m’n hoofd wat ik precies niet geordend krijg om het te verwoorden.

Verder heb ik ook nog een probleem met internet tegenwoordig! Ik voel me er niet meer veilig; niet meer geborgen… mensen geven teveel van hun identiteit bloot en dat is om moeilijkheden vragen dus. Mensen nemen zomaar iemand anders identiteit of e-mail adres over en beginnen andere mensen te bestoken met oa. anonieme mails…

Maar ‘dees’ oma is 'niet van gisteren' en heeft gisteren alvast 1 dader ontmaskert! Had deze week een Facebook-account geopend en gewoon een beetje gaan speuren !! Met resultaat !! So ‘you out there’ … don’t do this anymore…!

Maar goed, soms ben ik wèl verrast hoe positief internet ook wel eens kan zijn.  Er zijn dus 2 kanten aan de medaille.

Zo vond familie -in het buitenland - ons enkele jaren geleden terug via internet en … zo werd ik enkele dagen geleden ook verrast door volgend mailtje !! 

(Voor alle duidelijkheid: ik mag dit publiceren van de schrijfster ! Lachen)

 


 

Van: Marleen
Verzonden: vrijdag 30 januari 2009 21:39
Aan: Lucretia
Onderwerp: FW: voor Lucretia


Marleen
______________________________________
From: therese
To: marleen
Subject: voor Lucretia
Date: Fri, 30 Jan 2009 13:35:32 +0100
Voor Lucretia,
 
Er waren eens twee meisjes die, nu bijna veertig jaar geleden, naar de kostschool in Wachtebeke gingen.
Ze leerden daar elkaar kennen en werden dikke vriendinnetjes.
Ze hadden veel plezier samen en liepen allebei met staartjes in hun haar, en dan de grote dag de dag dat ze hun eerste bh kregen ze wisten het niet van elkaar maar toeval of niet het was op dezelfde dag.
Tranen met tuiten hebben ze gelachen toen ze het van elkaar te weten kwamen en de ene moest toegeven aan de andere dat haar moeder de bh met watten had moeten bijvullen omdat het anders nogal plat was uitgevallen. Diegenen waarvan de moeder de bh moest opvullen met watten dat ben ik.
Ik M.Therese, ik heb het geluk gehad op de kostschool in Wachtebeke een vriendin te leren kennen waarmee ik samen een prachtige tijd heb kunnen meemaken.
En dan verder met het verhaal:
We gingen bij elkaar thuis op vakantie en daar heb ik het genoegen gehad om de ganse familie DV te leren kennen, ik herinner me nog de warme en familiale sfeer er daar in huis aanwezig was, ik voelde me meteen thuis. Er was de kleine broer waarmee ik direct goed kon opschieten misschien omdat ik ook een beetje een halve jongen was. En dan de grote zus Lucretia, maar die kende ik eigenlijk al want die zat samen met ons op de kostschool. Die toffe !!!
Maar ik leerde Lucretia daar anders kennen dan op school, ze was ineens ook voor mij de grote zus, de zus die ik niet had want ik ben enig kind dus ik wist niet hoe het voelde dat er iemand was waarop je kon rekenen als het nodig was.
Op een dag ging ze uit en kwam naar beneden met een heel bruin gezicht, ik was stomverbaasd haar zo te zien maar ze had een crème opgedaan die zelfbruinend was, de opmerkingen die we toen allemaal hebben gegeven wil ik hier niet herhalen maar het was wel lachen geblazen. Lucretia sorry voor mijn lachen toen.
 
We werden ouder de school was voorbij maar we bleven brieven schrijven en elkaar af en toe bellen.
We gingen ons eigen weg en kregen elk ons gezin, de jaren vlogen voorbij zonder elkaar nog te zien behalve die ene keer dat we samen eventjes konden babbelen omdat we bij toeval elkaar terug zagen. Daarna weeral jaaaaaaaaren later is er gsm, is er internet, facebook, sms, google en op een dag lees ik een stukje in de krant en lees de naam Lucretia en dacht dat is lang geleden dat ik die naam nog eens heb gehoord. Ik typ in google Lucretia DV en tot mijn verbazing kom ik op de blog van Lucretia, ik begin te lezen en kijk naar de fotos en wat zie ik het is de grote zus van toen, de zus Lucretia, de zus van mijn vriendinneke van toen Marleen. Wat ik ook lees is dat Lucretia borstkanker heeft en dat gaf me zo een gevoel van……..verdomme.
Ik zie daar ook een mailtje van een zekere Marleen die de groeten doet aan haar zus, ik heb dan naar het mailadres van die Marleen een mailtje verzonden in de hoop dat het adres juist was en ik mijn schoolmaatje van toen teruggevonden had.
En ja, enkele dagen later een antwoord, we hadden elkaar toch teruggevonden dankzij de blog van grote zus Lucretia. Daarom Lucretia na al die jaren moet ik nu aan U niet vragen hoe het gaat want ik weet het antwoord al, maar ik wil één ding zeggen DANK  U want het is dankzij uw blog dat wij Marleen en ik elkaar terug gevonden hebben.
Ik wens U bij deze veel moed en sterkte toe en ook voor je gezin soms vraag ik mezelf wel eens af  waarom we dit allemaal moeten meemaken en het antwoord heb ik daarop nog niet gevonden.
 
Met een dikke knuffel sluit ik dit briefje af en beloof dat dit niet het laatste zal zijn,
 
Groetjes,
Thérèse.


Mooi toch hè!! ... Hier was ik super blij mee vooral voor m'n zus !

Wat ik met dit postje wil zeggen is: "mensen, kijk toch uit welke gegevens je prijsgeeft op het internet. Laat het ons hier allemaal een beetje leuk houden en elkaar niet pesten met anoniem gedoe". Wees een beetje lief voor elkaar!

Ik heb al genoeg aan mijn hoofd nu dat ik 's nachts ook nog moet wakker liggen met een onbehaaglijk gevoel; het is een beetje het gevoel zoals anoniem gebeld te worden door een hijger...
 

19:36 Gepost door Lucretia in Borstkanker | Permalink | Commentaren (23) | Tags: therese, internet, facebook, anonieme mails |  Facebook

Commentaren

lieve Lucretia, ik heb dit hier met een dubbel gevoel zitten lezen. Dat van die brief is reuzeleuk om op die manier verloren vriendschappen terug op te nemen. Maar van die anonieme "zeikerds" daar word ik toch pisnijdig van.
Vind je nu echt dat FB anoniemer werkt? Ik vind van niet hoor. maar ik denk dat je niet alleen op de blog,FB maar overal waar mensen elkaar den duvel kunnen aandoen van die pestmensen kunt ontmoeten .Mensen die het gewoon leuk vinden om anderen op stang te jagen en dan liefst anoniem natuurlijk want ze zijn te laf om hun naam er onder te zetten.Ik denk dat veel mensen vergeten dat ze voor een groot anoniem publiek schrijven en niet zomaar voor een paar vrienden of vriendinnen! Ik lees soms op blogs waarvan ik dan denk"maar mensen toch wat vertel je hier nu allemaal,het is hier echt niet een dagboek dat je invult"
Ik hoop dat je -als je toestand het toelaat -toch regelmatig iets laat horen van je. Denk eraan dat er meer mensen zijn die het goed met je menen dan mensen die je kwaad willen doen! liefs.

Gepost door: magda | 01-02-09

Over die anoniemelingen... ik word daar net als Magda hieronder ook schrijft echt pisnijdig van...vooral omdat ze dan ook nog mensen lastig vallen die wel wat anders aan hun hoofd hebben dan achter dit soort vervelende lui aan te moeten jagen...! Maar...ik bewonder je doorzettingsvermogen, dat je ondanks al je lichamelijke misère ook nog de moed, de kracht en de tijd vond om in ieder geval één van die kl*relijers ( excusez le mot!) de wacht aan te zeggen! Jij bent echt een superwoman...dat had de schrijfster van die brief jaaaaaren geleden al goed door! :-)
Een vrouw uit duizenden...ik ben echt blij dat ik je ken en dat is toch ook via dat vermaledijde internet tot stand gekomen hè! Wat Magda ook schrijft...er zijn inderdaad altijd meer goeden dan kwaden, zeker voor een persoon als jij bent: wie goed doet, goed ontmoet! ( ik geloof dat graag en blijf daar ook ondanks alles in geloven!)
Hoop dat het je nu steeds weer wat beter mag gaan...en dat je zo af en toe weer eens de moed zult vinden om zoals nu te posten...schrijf het maar van je af hè! Da's ook beter dan wakker liggen!
Veel liefs! xxx

Gepost door: mizzD | 01-02-09

Kijk naar de Zon Het is inderdaad verbijsterend hoe lichtzinnig sommigen op het internet te werk gaan. Een valse identiteit aannemen, een emailadres stelen; dat zijn misdaden - geen spelletjes.

Gelukkig heeft het internet belangrijke voordelen; laten we die vooral in het oog houden en koesteren. Ik zit sinds een maand of twee op facebook. En je komt er toch wel veel oude vrienden tegen. Dat is fijn. Laten we daar vooral de blik oprichten: kijk naar de zon en niet naar de duisternis; die is onze aandacht niet waard.

Gepost door: Herman | 01-02-09

@ Magda nee helemaal niet... integendeel FB is niet anoniemer vandaar dat ik zo snel het 'anonieme vriendje' terugvond!! :-)

Gepost door: Lucretia | 01-02-09

het is toch te zot wat met hier soms veroorzaakt, met anonieme reacties. Te laf om een naam te plaatsen..Wat heb je daar nu aan denk ik?? Terwijl het bloggen zo leuk en ontspannen kan zijn....

Gepost door: Anita | 01-02-09

*** Ja, internet is een heel mooie uitvinding zij het niet dat er enkelingen zijn die dat verpesten met allerlei gaande van virussen tot hacken enzo...Zware straffen zou ik eisen..
Prachtig hé dat je op deze manier iemand kan terugvinden...

Hoe gaat het ondertussen ? Ik wens je ng heel veel sterkte..
Groetjes

Gepost door: Illness | 02-02-09

Dat was een verassing zeg voor jou en je zus! Zo een oude vriendin terug te vinden.
Ik heb er mijn oud collega's van mijn laatste werk terug gevonden. We zouden nog eens een glaassje gaan drinken maar het kwam er nooit van omdat we sommigen uit het oog verloren. Maar Fb zette ons op een spoor.
Wat de rest over die geheimdoenerij betreft weet je mijn gedacht daarover! Iemand die zich al anoniem voor gedaan heeft geneest er niet van, het kan uit demeest onverwachte hoek komen.
Is Rune vandaag dan naar school, of was het weer niet mee? Ik ben benieuwd!
Groetjes Lucrètia dikke knuf en tot zo.

Gepost door: emmy | 02-02-09

verbijstering... jeetje, wat je allemaal tegenkomt meid! maar idd, jij bent niet van gisteren, dus jij gaat dat eventjes efficiënt te lijf! wat goed van je!
wel fijn dat je er oude bekenden weer mee tegenkomt... inderdaad een leuke brief om te krijgen...
en dat je chemo je zwaar valt, jammer... maar je lichaam is natuurlijk ook al niet meer wat het voor je borstK was hé! rust maar veel en af en toe wat leuke dingen tussendoor... je bent een sterke madame en je blijft het positief bekijken, dat is al heel veel waardhé!
sterkte verder...

Gepost door: tricky | 02-02-09

jep opletten met wat je blootgeeft op internet, zoveel is duidelijk, dat heeft Blahman me ook op 't hart gedrukt...
Maarrrrr; op FB is 't voordeel dat je enkel toelaat wie jij wilt, niet iedereen kan je 'lezen'. Een blog, da's openbaar he...
En doen alsof je iemand anders bent, allez, wie heeft daar nu baat bij. Iemand deed zich voor als Lucretia??? Jieuw... wat vies...

Gepost door: Blah | 02-02-09

hoi Lu'ke ben er net weer se, en wat lees ik hier?!
dat mensen elkaar toch terug kunnen vinden,
maar dat er ook zijn met minder goede bedoelingen he.
daar moet je mee oppassen dat ondervond ik ook.
dat jij bovendien slim bent , dat wist ik zo ook al ;-)
Zal je nog even mailen ook
liefs en zonnekes

Gepost door: Sunny-Kay | 02-02-09

oeps gelukkig heb ik nog niet zo'n nare ervaring meegemaakt. Het enige wat me tot nu toe is tegengevallen is dat ik een grappig postje schreef op Milo's blog over een konijntje en ik al 2 x een anonieme reactie kreeg van 'konijn' met niet de leukste woorden. Ik heb ze maar verwijderd ipv er een tekst op de blog over te schrijven omdat ik geen zin had om het op de spits te drijven, maar wel erg natuurlijk want je bent een beetje 'bang' voor reacties terwijl er niks aan de hand is.
Toch wel fijn dat je zus zo terug haar vriendin heeft gevonden maar FB schrikt mij ook af. Als ze de link van FB naar mijn blog zouden kunnen maken kunnen ze via 1207 zomaar aan mijn adres en telnr geraken én mijn werkadres en telnr ... hmmm beter van niet hé dan.
Ik had ook al een vermoeden dat de chemo je zwaar uitviel omdat het zo lang stil bleef. We denken regelmatig aan je en weet dat er gelukkig nog veel meer mensen zijn die het goed bedoelen!

Gepost door: Patsy | 02-02-09

Op die brief Dat is heel lief!
XXX

Gepost door: Ma Elly | 02-02-09

Lucretia, Wat een mooie brief van de vriendin van je zus. Mooi ook, hoe mensen elkaar terugvinden via het internet.
Helaas zitten er ook kwiestenbiebels op het internet met minder goede bedoeling. Een moeilijk uit te roeien plaag.
Gelukkig heb jij er alvast ééntje ontmaskert.
Veel sterkte met de chemo. Dat gevecht winnen is voor jou nu het belangrijkste.
Veel groetjes.

Gepost door: Piet | 02-02-09

Leuk eens iets van je te horen.
Vervelend dat men informatie misbruikt, jammer genoeg is dit de mentaliteit tegenwoordig.
Toch vind ik internet een fantastische bron van informatie en een aangenaam tijdverdrijf.
Rust maar voldoende
groetjes

Gepost door: katy | 02-02-09

Hoi Lucretia. Heel tof voor je van zo een brief te ontvangen!
Internet is indd. als een mes hé..het snijdt aan twee kanten.
Zoals ik ooit bij Kay al aangaf..soms ben ik blij dat ik geen blog heb..het is natuurlijk wegens tijdgebrek, maar toch..
Waarom doen mensen dit toch..zich uitgeven voor iemand anders..wat heb je daar nu in godsnaam aan?? Die mensen vervelen zich zeker??
Enfin,hopelijk voel je je al een beetje beter en sterker.
Liefs!

Gepost door: De buurvrouw | 02-02-09

Unless I translated this wrong, this was such a nice letter that you received...what a surprise!

I will not go onto Facebook or MySpace for the reasons you indicated...I am comfortable enough with my own blog and the thought of having to check one more online site makes me ill!

Stay strong through these last treatments!

Gepost door: Dee | 03-02-09

Het blijft een gevaarlijk gegeven als je te persoonlijk wordt......iedereen kan het tenslotte lezen.
Treiteraars en zeveraars zijn overal....
Beterschap gewenst en lieve groetjes,

Gepost door: Denkertje | 04-02-09

Hihi... m'n tuintje ziet er niet uit momenteel, maar zo in het donker met wat sneeuw erop lijkt het nog wat!
:-)))
Alles een beetje okee meissie?
Liefs!

Gepost door: mizzD | 04-02-09

Ja ja... het racemonster staat goed op slot...met een alarm op de motor zelf én op het slot! En een lamp erop met bewegingssensor (maar die gaat dus al aan als de kat van de buren eens door de tuin loopt hahahaha!) Vriendlief is er zuinig op hè! :-)))
Liefs weerrr!

Gepost door: mizzD | 05-02-09

Mooi die brief! Liefs,

Gepost door: Bientje | 07-02-09

Hallo, Ja, op het internet ben je tegenwoordig nergens meer veilig, alhoewel het heel eenvoudig zou zijn voor skynet om hun blogs tenminste vrij te houden van dat soort volk. Gewoon registreren, word je niet herkend, kom je er niet in, zo simpel is dat.
Hopelijk gaat het ondertussen wat beter met de gezondheid, maar ja, we moeten je waarschijnlijk niet zeggen de moed erin te houden, je zal wel beter dan wie ook weten wat dat betekent.
Enne, wat Santiago betreft, dat loopt echt niet weg hoor. Ooit komt de dag. Wij kijken er ook naar uit, maar weten ook dat we nog een heel eind te gaan hebben, maar ook ooit komt onze dag. Wie weet kruisen onze pelgrimspaden daar wel ergens elkaar?

Gepost door: Kathy en Joris | 08-02-09

Lucretia, ik kom je gewoon een dikke knuffel brengen!

Gepost door: magda | 08-02-09

Wachtebeke... hehe, leuk om te lezen... ik zat ook op kostschool in Wachtebeke. Een hele leuke tijd trouwens!
Over facebook, blogs, enz... je geeft toch maar vrij wat je zelf wilt vrijgeven. Maar ooit op een vorige blog werd ik een beetje gestalkt, dus... poef blog afgeschaft en een nieuwe begonnen. Niet leuk.
Maar veel belangrijker, hoe gaat het nu met jou? Ik wens je het allerbeste dat weet je. Succes met de behandeling en hou er de moed maar in!

Gepost door: Adem | 15-02-09

De commentaren zijn gesloten.