12-02-09

"carpe diem quam minimum credula postero"

Carpe Diem is zoals velen onder u weten een Latijns spreekwoord dat Pluk de Dag betekend. Dit is een metafoor om mensen aan te sporen van elke dag te genieten. Bovenstaande zin werd voor het eerst gebruikt door de Romeinse dichter Horatius in zijn Odes, meer bepaald Ode 11 uit de eerste bundel.

De hele versregel is "carpe diem quam minimum credula postero", oftewel
"Pluk de dag, vertrouw zo weinig mogelijk op de volgende". (bron: Wikepedia)Maandagochtend ma, schoonzus en zus opgehaald en op pad naar Brugge. Ma had nog steeds een ‘ontbijt mèt bubbels’ te goed – was een keertje uitgesteld omdat ik me niet goed genoeg voelde nà de 3de chemo . In het Bongo-boekje stonden wel meer adressen maar wij hebben maar 1 adres waar we steeds naar terug willen en dat is Bakkerij Detavernier – Carpe Diem in Brugge. Gemakkelijk bereikbaar – niet ver van de parking (want lang stappen is nog niet voor mij weggelegd nu…) en heel vlakbij  ‘Het Minnewater’.

Het was de eerste keer sinds lange tijd dat ik een rit maakte van meer dan 20 km  (normaal geen enkel probleem voor mij; ben wel wat meer gewend … maar als je ongeveer 4 maanden binnenzit is het precies terug wennen). Aandacht erbij houden dus… wat met 4 vrouwen in de wagen niet zo evident is Stoer
Autootje geparkeerd en op weg naar die heerlijke bubbels en zoveel meer…

Bij het buitenkomen van de ondergrondse parking kwamen we op een binnenkoer van een hotel terecht. Opdat de ‘gewone parkeerders’ deze binnenkoer  niet zouden oprijden was er een metalen stang geplaatst … maar helaas had ik die niet gezien. Nog een beetje versuft van het rijden (denk ik) en al kletsend loop ik me daar toch keihard tegen dat ding aan en ik voelde mijn lichaam twijfelen: vallen of blijven balanceren… Mocht ik gevallen zijn, dan lag ik recht op m’n snoet want ik had precies het verstand niet om mijn handen naar voor te brengen. Gelukkig bleef ik overeind en hielden m’n lange laarzen de klap van het metaal tegen m’n scheenbeen wat tegen.

Het moet een hilarisch gezicht geweest zijn want 2 van de 3 dames proesten het uit van het lachen. (dat is bij de meesten onder ons zo als we iemand zien vallen is het niet? …) M’n moeder die twijfelde nog een beetje…. Zij had het zien aankomen maar dacht dat ik over dat ding heen zou stappen en had me daarom niet verwittigd… We zijn toen alle 4 maar beginnen lachen – ‘pluk de dag’ nietwaar -  en schoonzus greep me stevig vast tot aan ons ontbijtadres.

Voorlopig 087

even overgedaan voor de show ! Deze keer wel met  uitgestoken hand :-)

(klik op de foto's om te vergroten !)

 

 

Dinsdag heb ik liggen nagenieten van deze heerlijke voormiddag... weliswaar hondsmoe maar zeer voldaan!

Brugge022009

Commentaren

Oei! Maar dat zijn dan toch venijnige dingen om over te vallen hè! Blauwe scheenbenen?..of hebben de laarzen dat ook voorkomen? Tja...ik schiet ongewild ook altijd wel in de lach als ik iemand zie vallen, maar meestal kan ik me toch eerst nog wel inhouden...tot ik zeker weet of er niks ernstigs aan de hand is! Wat me verbaasd is dat je bent kunnen blijven staan!! :-)
In ieder geval...was in december ook daar in Carpe Diem ( niet voor bubbels, maar voor een eenvoudige doch heerlijke pannenkoek! :P) en ik kan het me helemaal voorstellen dat het er supergezellig was!
Liefs!

Gepost door: mizzD | 12-02-09

Btw... ik kreeg op m'n opleiding tot kleuterleidster een paar jaar elke ochtend bij het vak kinderverzorging dia's van allerlei moeilijke en zware bevallingen te zien...misschien niet gek dat ik nooit aan kinderen begonnen ben dan hè! hahahahahaaa!
x

Gepost door: mizzD | 12-02-09

@ mizzD weet ook niet hoe ik niet echt gevallen ben... en wonder boven wonder GEEN blauwe scheenbenen. Laarsjes hebben wel degelijk geholpen. Eerste moment deed het behoorlijk pijn maar ik zag de anderen lachen en moest onmiddellijk ook lachen...

Gepost door: Lucretia herself | 12-02-09

Heel herkenbaar! Ik lig zelf ook altijd meteen dubbel van het lachenals ik val...en dat gebeurt me nog wel eens! hahahaha!
En ja hoor...dat is een hele brede opleiding...psychologie ook en methodiek en pedagogiek uiteraard. Maar dit viel onder kinderverzorging...over kinderziektes, maar dus ook over hoe de kindertjes ter wereld komen en wat ze daar voor problemen zouden kunnen ondervinden later! Interessant, maar die bloederige dia's hoefden van mij niet zo! ;-)

Gepost door: mizzD | 12-02-09

O jee! Awel ja, maar dat is "blogstuff" he Lucretia!!!
Al maar goed dat je er niks aan overgehouden hebt!

Gepost door: Jientje | 12-02-09

hoi Lu'ceke ja je spreuk die is algemeen bekend en meer dan een mens probeert dat dan ook he.
Toen ik je verslagje las trok ik ook al mijn wenkbrauwen op maar nadat ik zag dat er geen schade was, noch aan U ( zeer belangrijk) noch aan de paal kon ik opgelucht adem halen.
Dat zulk een ontbijt tongstrelend is daar twijfel ik niet aan. Het genot staat op je snoetje.
Houden zo en steeds maar beter he
Kay die ook bubbels wil groet met zonnekes en liefs

Gepost door: Sunny-Kay | 12-02-09

tantie luuske ons madam hee gezee dak is moets kijke na de sjoon fotokes van tanteke, wie sjet daar nu begot azzo en stoem ding, daar valde tantie bekan over en da mag nie! ik zal ét ne sjot gaan geve.
Makkikke de bubbels hemme want ons madam sjit der vjingers af te likke. Den beer himself heeft lekker gemaakt
Tieraamjishoe, me koekjes en van da straf spul.
azzo jamarhetto-gedoe dus ze kan nie bubbelen nu
jikkie wel!! komde dan tantie? ma nie strumpele he ;-)
schoon zwanekes se ;-)

Gepost door: j' Ikkie | 12-02-09

Owow ze noeme mij é klikspaneke, ik mogge alleen ma kijke en nie zjo kwekke. ze vjete alles alien op seg, ik moet op me lijneke pasje seg ze.
De zaterdag gaan ze die met zijn pijlke en bjoog uitgebjeit vjiere seg se, ook me bubbelkes azzo mss.
da beer in huis das me wa zenne.
Ma ze vinne het spautig dagge die pap ala raas zo alienkes moest opeite, ge had es moette bellen azzo nie kie. Mss de volgende week zegt madam.
das tedikke ne rare weireljd he tantie ...
de tantie-mizz-van-den-ond-axel noemt haar é kiendoppie, z'is innere groei bluvve steke hehe.
Pets oep me kontje wheeeeeeeeeeeeeeeei
tantekeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ;-)

Gepost door: j'Ikkie | 12-02-09

carpe diem als ik je blogje lees en hoe je genoten hebt, ondanks (en dankzij, hihi) je bijna-val, kan ik alleen maar zeggen... 'je hebt je blogtiteltje heel goed gekozen joh! als er iemand de dag plukt, ben jij het wel!
doe zo maar lekker voort!

Gepost door: tricky | 12-02-09

Dat kleintje heeft gelijk... die tante van haar is in de groei blijven steken...alleen haar tater...die is groot zat!! :-)))

Gepost door: mizzD | 12-02-09

Hela!! Het waren dus jouw vibes die ik gevoeld heb!! Maar het is nu wel niet de bedoeling dat je de grond kust hé als je in Brugge komt! :-)) Gelukkig heb je geen letsels overgehouden aan je bijna-val!
Dat ontbijtje met bubbels zal wel een hemeltje geweest zijn zeker na al de ellende van de voorbije maanden? Het is je gegund hoor!! Geniet maar weer!
Dikke knuffel!!

Gepost door: lena | 12-02-09

;-)) zo de dames keuvelen lekker zo te zien.
ik zal zo meteen dat ollands moppie eens gaan bezoeken ;-)
ben blij dat je toch efkes kon lachen, doet me deugd.
tot ziens he en liefs!

Gepost door: Sunny-Kay | 12-02-09

De grond kussen als de paus! Jawadde!
Fijn dat jullie je zo geamuseerd hebben hier bij ons!
Liefs,

Gepost door: Bientje | 12-02-09

Ze is gezonde en wel Daarnet op het werk toch nog. Alleen haar blog-energie lijkt een beetje op te zijn. De aanleiding ertoe is gelukkig verdwenen.

En gelukkig ben jij nu toch ook terug op goede weg.

Gepost door: Herman | 12-02-09

Hallo Lucretia, Een wijze spreuk....aan de dag van vandaag hebben we al genoeg....
Leuk dat je hebt genoten van dat uitstapje, ondanks je val.
Lieve groetjes,

Gepost door: Denkertje | 13-02-09

@ Herman, Bedankt om me dit te laten weten...
En volgende week neem ik de volgende stap in de behandeling...
Groetjes

Gepost door: Lucretia | 13-02-09

Amaai Nog goed afgelopen!
Was dat voor of na de bubbels?
Enfin als jullie maar genoten hebben.

Carpe diem...... weer wat bijgeleerd!
Dank u Luccrece

Gepost door: Ma Elly | 13-02-09

Lucretia, Die metalen stangen zijn gevaarlijke dingen. Je bent niet de eerste die erover valt. Gelukkig zonder veel erg.
Gek dat zo'n val of bijna val, steeds op de lachspieren van de toeschouwers werkt hé ?
Maar het belangrijkste is, dat jullie genoten hebben van het ontbijt met bubbels.
Groetjes !

Gepost door: Piet | 13-02-09

hoi Lu'ke het is gewoon maar spontaan geschreven hoor,
geen kusnt aan maar bedankt voor het complimentje. Liefs!

Gepost door: Sunny-Kay | 13-02-09

lucretia...goede middag... " pluk de dag " zo is het inderdaad enne misschien krijg je na het laten lezen toch nog echte bloemen ! Altijd leuk bij uw behandelingen en niet vergeten ...de kabouters blijven duimen !! Fijne groetjes :-))pepino

Gepost door: pepino | 13-02-09

Dat is inderdaad een leuk plekje om iets te gaan eten en drinken. Gezellig ook! Ik lust graag hun croque van het huis met gerookte zalm.
Een dagje uit is altijd leuk in goed gezelschap hé. Maar kan best begrijpen dat je enorm moe bent nadien.
heel veel liefs,
a3eindje

Gepost door: a3eindje | 13-02-09

Mooie zwanen en een mooi gezin
:)

Gepost door: Lilacspecs | 13-02-09

fijn Lucretia, dat je van de dag genoten hebt en dat die valpartij geen gevolgen heef gehad. Ik zie dat ijzerwerkje zo voor me. Ik zou ook zo'n kluns zijn om er al kletend tegenaan te lopen.Achteraf zal dit voorval wel goed geweest zijn om er mee te lachen. In elk geval zat je in een mooie omgeving. Ik loop erook dikwijls als ik naar Brugge ga!liefs voor dit love weekend.

Gepost door: magda | 14-02-09

De commentaren zijn gesloten.