03-07-09

Wat kost een nieuwe borst dokter ??? ...

Onderzoek naar de kostprijs van een borstreconstructie met eigen weefsel.

De VLK (Vlaamse liga tegen kanker) is op zoek naar vrouwen die in 2009 een borstreconstructie kregen met eigen weefsel.
Er zou een nieuwe terugbetalingsregeling zijn sinds 2008 en men wil weten wat de patiënt nu eigenlijk effectief zelf betaald.

Er kan rechtstreeks contact worden opgenomen met Ward Rommel via tel. 02/225.83.15 of via mail ward.rommel@tegenkanker.be

Klik hier voor het onderzoeksrapport van 2008

Commentaren

Ik hoop dat het een goeie terugbetalingsregeling is want jullie hebben zo al miserie genoeg maar ja, daar houden ze meestal geen rekening mee hé

Heel fijn weekend
Groetjes

Gepost door: pcuser | 03-07-09

Als ik het goed begrijp... ( na het lezen van de conclusies van het onderzoeksrapport van 2008), schiet men niet zoveel op met de nieuwe terugbetalingsregeling...men moet heel veel nog steeds uit eigen zak betalen! Ongelofelijk eigenlijk hè...dat de verzekeringsmaatschappijen daar niet voor over de brug komen...er wordt genoeg aan premies betaald lijkt me!
Liefs!

Gepost door: mizzD | 03-07-09

@ MizzD inderdaad.... ikzelf moest eind 2007 1750 Euro betalen. Formulieren vooraf te tekenen... maar dan moet je weten dat ze dit laten tekenen terwijl je net het verdict 'borstkanker' hebt gekregen. JE WEET OP DAT MOMENT NIET EENS WAT JE ONDERTEKEND.
2 maanden later moest een andere dame - zelfde ziekenhuis ineens 2200 Euro betalen. Een jaar later een vriendin - bij dezelfde arts 2500 Euro en het rare is dat een halfjaar later een andere dame 'slechts' 1500 Euro moest betalen aan dezelfde arts !!?? Zelfde werk zoals diegene die 2500 Euro diende te betalen... Er werd niet gevraagd naar sociale gegevens (bv alleenstaand, of zelfstandig, of....) wat ik in eerste instantie dacht.
Er is nog iets: ik kon de 1750 Euro nog rustig overschrijven (weliswaar op een speciale rekening van het ziekenhuis?...) terwijl er na 2 maanden alle anderen ineens het volledige bedrag 14 dagen voor de ingreep moesten storten op die speciale rekening. Dus nog voor de ingreep plaats had. Anders begonnen ze er niet aan ! Op de factuur die naar het ziekenfonds gaat staan dus enkel alle andere kosten die eventueel al dan niet deels worden terugbetaald. Misschien is DAT ondertussen veranderd. Dat weet ik niet...
Als je een hospitalistieverzekering hebt dan betalen die de borstreconstructie (meestal) niet terug; dat is LUXE ! enkel reconstructies met protheses (ongeveer 1000 Euro per stuk) worden volledig terugbetaald. En dan moet je weten dat je na 5 à 10 jaar de prothese eigenlijk moet laten herplaatsen... wat opnieuw terugbetaalbaar is wegens borstkanker.
Wat is dan eigenlijk het duurst voor de ziekenfondsen?? Eenmalig een borstreconstructie waar verder normaalgezien niets meer moet aan gebeuren of enkele malen een nieuwe prothese laten steken...
Juist... ik vergeet nog iets: de ingreep is natuurlijk veel korter bij het plaatsen van een prothese.
Moeilijk onderwerp ! En de patiënt blijft de dupe met al die onduidelijke regelingen in de verschillende ziekenhuizen.

Gepost door: lucretia | 03-07-09

foutje: moet zijn : EIND 2005 !!

Gepost door: lucretia | 03-07-09

borstK en dan ben ik al es content dat ik geen borstK maar baarmoederhalsK heb, hoewel... :-$ ?!

ik hoorde het ook al van lotgenootjes, dat je bij reconstructie met eigen weefsel meer zelf zou moeten betalen, hetgeen me toch absoluut geen 'luxe' lijkt hoor!

hoop dat er veel vrouwen reageren en zich goed laten horen... wel goed dat de stichtingen er iets tegen (proberen te) ondernemen...

en wat je eerdere blogjes betreft (je hebt de smaak blijkbaar weer te pakken?!), laat die schreeuw maar komen, hier in blogland, op je wc thuis, gesmoord in je hoofdkussen, waar dan ook, maar laat het 'er' maar uit!

Gepost door: tricky | 03-07-09

Tsss... al die verschillende bedragen, dat riekt naar iets en niet iets wettelijks vastgestelds..! En dat die reconstructies met die implantaten goedkoper zijn en wél vergoed worden...zéér waarschijnlijk een deal met de implantatenfabrikant! Ik vind het echt erg hoor, dat je wél de keuze hebt, maar dat die keuzes dan niet allemaal vergoed worden...eigenlijk is dat dan toch geen keuze! Alsof het allemaal al niet erg genoeg is zeg...!
x

Gepost door: mizzD | 03-07-09

Zouden ze er nu eindelijk toch eens iets goed an doen?
Groetjes Lucrèce ;-))

Gepost door: Emmy | 04-07-09

Hopelijk zijn de meeste van je zorgen weggeblazen door de wind of opgedroogd of gesmolten door de zonnestralen.

Nog een prettige verderzetting van het weekend toegewenst!

Groetjes

Gepost door: Rudi | 04-07-09

Een reconstructie met eigen weefsel wordt jammer genoeg als een esthetische ingreep gezien ; en dit betalen noch de mutualiteit noch de hospitalisatie verzekering terug.
Hopelijk komt hier verandering in.
Groetjes
katy

Gepost door: katy | 04-07-09

Sluit niet echt aan bij het onderwerp van de post, maar ik ben alvast tevreden dat ik vandaag in Wachtebeke was, en ontmoette daar heel wat leuke mensen. Het bloggen wordt nu nog wat moeilijker, er is nu nog meer om uit te kiezen....

Gepost door: Geert | 05-07-09

Lucretia, als je zelf getroffen wordt door een ziekte dan krijg je toch de kriebels van al die regeltjes en reglementen. Het is alsof er gezocht wordt om toch maar niet te moeten uitbetalen. Soms vraag ik me af waarom we ons voor alles en nog wat moeten verzekeren. Op het moment dat je rekent op terugbetaling krijg je dikwijls het deksel op de neus. Dat kom ik nu ook tegen met mijn man. Door een arts die te lui was om een apart verslag voor de verzekering te maken krijgen we nu een héél deel niet uitbetaald en moeten we er zelf voor opdraaien.
Ik heb persoonlijk met de arts van de verzekering gesproken en de situatie in zijn geheel uitgelegd. Zij gelooft me maar zit met dat doktersverslag dat geweldig eenzijdig is. Zij kan er niet omheen maar heeft schriftelijk bevestigd dat er toch een deel zal uitbetaald worden.
Is het niet wraakroepend dat er een onderzoek moet zijn vooraleer er van een zekere terugbetaling sprake kan zijn? Een borst reconstructie doe je toch niet voor de lol zeker. Het kan de levenskwaliteit alleen maar ten goede komen.Daarom zou het zonder onderscheid allemaal moeten terugbetaald worden.

Heb je genoten vandaag? Ik vond het een fijn initiatief en zeker voor herhaling vatbaar! Het leek precies op een familiefeest!

Gepost door: magda | 05-07-09

hoi Lu'ke ziek zijn zou geen geld mogen kosten omdat niemand erom vraagt he, dus hoop ik dat er alsnog iets gepast wordt aan gedaan.
Mss past het hier niet bij maar ik wens Rune een zeer prettige verjaardag met geluk en succes.
tot gauw, liefs en zonnekes

Gepost door: Sunny-Kay | 06-07-09

Hey Lucretia HEb het 100% boekje gevonden hoor, ze hebben hier ééntje in de bib (momenteel uitgeleend). Ik zal het na de vakantie eens meenemen naar huis en op mijn gemak doorbladeren.
Als ik het een fijn boekje vind kan ik het nog aankopen hé ;-)
Salukes en tot later

Gepost door: PAtsy | 06-07-09

Hallo! Ik vond het fijn je te ontmoeten!
Ik kom je ook nog veel sterkte toewensen,en wens je het aller,aller beste!

Groetjes en tot later!!!

Gepost door: Elsje | 06-07-09

Hey Lucretia
Kom je na lange tijd nog eens groeten. Met z'n ups en downs zie ik dat het je redelijk gaat, ben ik blij om hoor!

Wat betreft deze post:
Ik heb in 2003 mijn reconstructies met eigen weefsel gehad, zijn wél terugbetaald hoor, zowel door ziekenfonds als door hospitalisatie (KBC). Het heeft wel ongeveer een jaar geduurd voor ik mijn geld had teruggekregen... Inderdaad: heb wel een heel deel moeten voorschieten, maar dit allemaal teruggekregen!

Gepost door: Veke | 07-07-09

De commentaren zijn gesloten.