14-01-12

Vlinder ...

De oorspronkelijke 'skin' van mijn blogje bevatte een vlindertje... Toen ik mijn blog aanmaakte stond ik daar niet zo bij stil. 'k Vond het gewoon mooi. Maar eigenlijk heb ik wel iets met vlinders.

Ooit schilderde ik (als 16-jarige) - (tot ergernis van m'n moeder) op m'n slaapkamerdeur de volledige tekst van 'Verdronken Vlinder' van Boudewijn De Groot. Telkens als ik 'zorgen' en verdriet had sloot ik me op op m'n zolderkamer en luisterde ik honderdenmale naar dit nummer - m'n hoofd op m'n armen gesteund op m'n bureautje... Ik ontleedde de tekst en verzon er mijn eigen verhaal bij... Ik wou uitvliegen maar niet sterven... ik wou leven, ècht leven dus wou ik inderdaad geen vlinder zijn. Ik wou alleen m'n geest bevrijden. (Beetje zware tekst hier... maar toen voelde ik het wel zo want ik werd beperkt in mijn zijn).

M_3341 (45).JPG

Enfin... die blog dus. Ik veranderde de skin van dit blog een paar keer maar vond er mijn ding niet in tot ik enkele weken terug op de 'skin' met het vlindertje kwam en die dus maar weer gebruikte. En daar ben ik blij om; want die past bij mij...

En vandaag las ik dit: "de vlinder is een universeel symbool, van de bevrijding van de geest uit de beperkingen van het lichaam".

teddynose04.gif

Zou het ook zo zijn als we sterven? Bevrijd worden uit de beperkingen van het lichaam? Daar wil ik eigenlijk voorlopig liever helemaal niet aan denken. 

Laat me maar leven - met al m'n beperkingen. 't Is alleen een beetje zoeken om daarmee om te gaan.

vlinder.gif

14:42 Gepost door Lucretia in Bloggen | Permalink | Commentaren (9) | Tags: vlinder |  Facebook

Commentaren

Het is een prachtig nummer van Boudewijn de Groot..maar ik heb niet zoveel met vlinders hoor..behalve dan dat het de enige insekten zijn waar ik niet bang voor ben hehe. En ik ken het vlindertje van jullie symbool tegen zinloos geweld..bij ons is dat het lieveheersbeestje..duidelijk niet over nagedacht..hoeveel zinloos geweld is er niet geweest uit naam van Onze Lieve Heer hè? :-P
Als je met sterven bevrijd wordt van alle beperkingen is dat wel fijn, maar wat heb je er uiteindelijk aan hè..? :-) Ik hoop dat die beperkingen van jou nog lang binnen de perken gehouden kunnen worden..en anders moet daar ook nog maar een mouw aan gepast worden..leve het leven..ik hoop nog héééél lang! :-)

Je blog gaat met deze skin wél veel sneller open dan met dat saaie blauwe dat je even had..dus hou dat mooie vlindertje maar..past wel bij jou hoor..of ze moeten er eentje met een kikkertje hebben nog..? :-P
Liefs!

Gepost door: mizzD | 14-01-12

Nee... geen 'skin' met een kikkertje. Dacht er vanmiddag ook aan toen ik dit schreef. Heb voorlopig toch liever dat vlindertje. Mag niet in het ruime sop hè (hihihi) - voetjes verdragen dat niet ;-)

Gepost door: Lucretia | 14-01-12

Ontroerend hoe jij dat beschrijft,ik zie het zo voor me!
De vlinder is dan ook iets dat heel erg tot mijn verbeelding spreekt!
Het doet mij ook aan Elly denken natuurlijk!

Goed weekend samen! XXX

Gepost door: Ma Elly | 14-01-12

Zelf heb ik niks met vlinders, maar vind je postje wel mooi. Ook het liedje van Boudewijn De Groot is prachtig.

Net als mizzD ben ik bezeten van kikkertjes, maar heb daar niet zo'n mooie uitleg bij als jij, het is gewoon zo. Ik heb wel een mooi verhaal over 2 kikkertjes, ik pen het hier wel eens neer of zet het op je FB.

Gepost door: rikkert | 14-01-12

Idd., het blog gaat nu veel sneller open.
Heb hetzelfde probleem met Elly's blog, wist niet dat het aan de kleur kon liggen.....

Gepost door: rikkert | 14-01-12

O Lucretia wat was ik verrast toen je langs kwam,ik was hier al zo dikwijls komen kijken en je blog bleef steeds stilstaan... Ik volgde je wel een beetje via Mizzd ,maar ben toch blij dat je hier terug bent en ik hoop dat je echt lang mag blijven ...groeten van ook een vlinderblog die al meer dan 5 jaar ongewijzigd rondfladdert in blogland!!

Gepost door: magda | 14-01-12

Ja Magda, het was niet EVEN STILSTAAN maar LANG STILSTAAN... een paar blokkades moeten uit de wegruimen ;-)
En inderdaad... jij vlindert ook al meer dan 5 jaar in blogland. Doe zo verder ;-)
Liefs,

Gepost door: Lucretia | 14-01-12

Wist niet dat jij ook van kikkertjes hield :-)
Klik eens in de rechterkolom op de mevrouw met het roze lintje... dan weet je ook waarom ik van kikkertjes hou ;-)
Af en toe moet ik dat ook eens doen - ik krijg er steeds een vrolijk gevoel van en probeer dat dan zo lang mogelijk vast te houden.
Zet jij je verhaal over de 2 kikkertjes hier of op FB of op jouw blogje nog eens neer?
Liefs, X

Gepost door: Lucretia | 14-01-12

Dat heb je mooi beschreven. En dat liedje van Boudewijn De Groot zette ik ooit op mijn blog. Toch raar dat je soms aan iets hecht en het een plaats in je leven neemt.
Ik hou van vlinders en zei altijd dat als ik eens een villa zou hebben het "Butterfly" zou heten. Mijn oudste zus zei dat dit niet bij mij paste!? Zij dacht eerder aan Madame Butterfly denk ik.

Gepost door: emmy | 14-01-12

De commentaren zijn gesloten.