06-12-14

Buikdanseressen ...

Dinsdag 2 december ... de Bazar in Antalya (Turkije) ... op zoek naar een geschikt geschenkje voor onze 2 oudste kleindochtertjes. Mijn ogen vallen op een haremplakje met veel bling-bling. Manlief vraagt zich af of dat wel iets is voor hen.

Ik ben het zeker! Maat en kleur kiezen en gratis hoedje met sluier erbij en nog wat van de prijs af pingelen. Ikke blij. Ikke al voorpret.

De twee dames hebben een verkleedkoffer. Daar wordt altijd duchtig in gerommeld en gekozen voor een geschikte outfit. Ook als er vriendinnetjes èn vriendjes komen spelen.

'k Had al een speciaal doosje voor hen gevonden op Cyprus (doosje in doosje in doosje... beetje zoals die matrouchka's maar dan geen poppetjes natuurlijk) en hoopte dat ze die ook wel leuk vonden. 

Woensdagavond 3 december ... met de voorpret die ik nog steeds had Stoer bezoekje aan de twee meiden gebracht. Hun oogjes straalden en het werd algauw een verkleedpartij. N., die dan ook nog toevallig buikdansles kreeg in de danscursus deze week, vond de outfit supergeschikt. We werden getrakteerd op een show en een geposeer; ze leefden zich helemaal in hun rol in als buikdanseres. 

Schitterend gevoel geeft dat. 2 blije kinderen... ook zonder dat ze geschenkjes krijgen hoor... maar hiermee waren ze wel heel blij.

En dan denk ik... wat met T en T - mijn 2 kleinkinderen in de VS. Ik wil hen ook verrassen met iets... en dat gebeurt ook wel (via Amazon dan en de verpakking openmaken voor de camera op Skype) maar het is anders. Ik blijf ze missen. Het nabij zijn dan en ik tel alweer af naar volgend jaar... nog een paar lange maanden.

Heb de sint ondertussen naar daar gestuurd. Die mag hen niet voorbijlopen! Oh nee... Ook al vieren ze daar het sinterklaasfeest niet dan vind ik het toch leuk om de Vlaamse traditie daar ook een beetje verder te zetten.

En morgen... dan komen de 2 buikdanseressen zien of de sint nog wat voor hen over heeft. (Dagje later... maar hij kan niet overal tegelijkertijd zijn hè Knipogen )

Rune en Noor.jpg

Commentaren

wat prachtig toch! hoe je met zoiets de fantasie van een kind kunt prikkelen.
ik vind het alleen een beetje jammer dat de fotootjes hier zo klein zijn.
als amateur fotograaf kick ik natuurlijk op beelden.
en zeker zo'n bling bling spreekt mij aan :-)

Gepost door: pieterbie | 07-12-14

Hahaha.. wat een mooie buikdanseressen! Túúrlijk dat ze dat leuk zouden vinden.. als N zelfs op buikdansles zit..!
Tja.. wel jammer natuurlijk dat je maar de helft van je kleinkinderen dicht bij je hebt.. maar zo gaat het in het leven nu eenmaal weleens.. nóg een gelukje dat de wereld tegenwoordig toch wat 'kleiner' is.. stel je voor dat je in de tijd van de geschreven post en de telefoon alleen op het postkantoor zou leven.. zoals een hoop mensen die toendertijd (50-er jaren) hun kinderen zagen emigreren naar Amerika of Australië..!
Vind het wél leuk dat je ze ook sinterklaaskadootjes stuurde hehe.. zou T z'n ouders oren eraf gevraagd hebben.. wie dat dan precies is, die sinterklaas? of zou het toch meer als santaclaus uitgelegd zijn? :-)))
Liefs! xxx

@pieterbie..
Fotootjes van kinderen op internet.. het blijft toch tricky hè, in deze tijd met al die verdorven geesten.. kan me voorstellen dat ze er niet ál te duidelijk op staan hoor!

Gepost door: mizzD | 07-12-14

Hoi Pieterbie: ikke ook amateurfotograaf ;-) maar liever geen grote foto's hier van m'n kleinkindjes. Dat begrijp je wel hé. En ja... die bling bling is alleen voor hen hoor... oma heeft zo geen pakje voor haarzelf gekocht ;-)
Zag net dat mizzD dat hier ook al schreef ivm foto's van kinderen op het net en ze heeft gelijk hoor.

@mizzD: N volgt moderne dans en daar zit zowat alles in; ook buikdansen vorige week toevallig.
De geschenkjes voor de VS-kleinkindjes worden daar 'behandeld' :-) als gewone geschenkjes. Doe ouwe klaasbaas die kennen ze daar niet (zullen ze later misschien wel horen van H.) maar ik wil hen uiteraard ook wat verwennen hè.
Ik vermoed dat ze Santa Claus ook niet vieren. Maar de nieuwjaarsgeschenkjes zijn ook al meteen mee besteld via Amazon en worden pas bovengehaald rond Nieuwjaar.

Fijne zondag allebei èn voor mizzD: 'breek 't kot niet af hé ;-)...'

Gepost door: lucretia | 07-12-14

Sjeee.. wilde ik juist vragen of je toevallig niet zélf ook zo'n pakje...!!?! maar niet dus hahahahaa!
Het kot afbreken? nee hoor.. ga heel rustig even vast een nieuw blogpostje voor morgen maken.. kijken of m'n nieuwe pc goed werkt hehe. ;-)

Gepost door: mizzD herself | 07-12-14

Leuk hoor die bling-bling pakjes voor je kleinkinderen. Ik zie ze iedere keer als ik in Turkije ben (kom er minstens 1× per jaar) Ik zou ze zeker ook als souveniertje voor mijn kleinkinderen meenemen als ik ze had.
Ze zijn er inderdaad ook voor volwassenen maar ik vraag me af of die wel vaak gekocht worden door de touristen?

Het lijkt me niet gemakkelijk om kinderen en kleinkinderen in de VS te hebben, ondanks Skype en alle sociale media van tegenwoordig. Ze in het echt zien en spreken is toch het fijnste.
Lieve groeten.

Gepost door: Noortje | 07-12-14

Héérlijk, toch ?! Net echt, Lucretia !
En de andere helft..., spijtig dat de andere kant van de wereld zo ver is...
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 07-12-14

@mizzD: zou wat zijn hè... direct 1000 bezoeken erbij... tsss... zal 't maar zo laten ;-)

@Noortje: ha... wist ik echt niet dat ze er ook hadden voor volwassenen :-) ... anders had ik dat natuurlijk ook voor mezelf gekocht :-))))

@Lies: ja mooi hè... ze leefden zich echt in hoor :-)

Gepost door: lucretia | 07-12-14

Maar 1000 extra? Denk dat je tellertje vonken zou geven van het rollen! hahahaa!

Gepost door: mizzD | 07-12-14

@mizzD: eens testen? hahahah

Gepost door: lucretia | 07-12-14

Maar je had helaas niet zo'n outfitje voor jezelf meegenomen hè! :-)

Gepost door: mizzD | 07-12-14

volgende keer... :-) maar weet ècht niet of ik daar nog kom hoor! ^^

Gepost door: lucretia | 07-12-14

Je hebt je kleinkinderen en jezelf alvast enkele onvergetelijke momenten bezorgd, Lucretia. Misschien is het op Skype niet echt hetzelfde, maar toch is het goed dat er zoiets bestaat.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 08-12-14

@Fluwijn: we hebben veel 'fun' met de kleinkinderen. Daar trekken we ons aan op hé.
Ik wil niet klagen hoor en inderdaad gelukkig is er Skype en is het niet meer zoals vroeger maar toch... we kijken dus elke week reikhalzend uit naar onze skypesessies.
Groetjes !

Gepost door: lucretia | 08-12-14

Whaw Lucretia, ze zien er super uit. Die 2 meisjes zijn als echte danseressen, ze poseren echt als professionals. kan me voorstellen dat je heel blij was met hun reacties. Fijn he als je zo goed kan inschatten wqat ze graag hebben.

Gepost door: Mieke | 09-12-14

@Mieke:'oma' amuseert zich wel en is superblij met de reacties :-)

Gepost door: lucretia | 09-12-14

goch, ja, je hebt natuurlijk voldoende zieke geesten op de wereld.
Moet je daarom stoppen met foto's van kinderen te tonen?
Ik snap de voorzichtigheid, natuurlijk, ik ben ook vader. Zij het van volwassen mannen, ben nog niet aan het grootvaderschap toe, gelukkig :-) Daar is niets mis mee, natuurlijk, alleen heb ik schrik dat ik mij dan heel erg oud ga voelen :-)
Maar ik kan zo genieten van glunderende kindergezichtjes of een kind dat mooi poseert en ik vind het jammer dat wij dat niet durven tonen omdat er viezeriken mee kijken.
Nu, ik begrijp ook wel dat je best voorzichtig bent. Ik ben al twee keer publiekelijk beschuldigd geweest van foto's van kinderen te maken/stelen. Sorry, de eerste keer was het mijn oudste zoon toen hij 14 jaar was. Hij was foto's van bloemen aan het maken in een park, en een oude vrouw kwam hem uitmaken dat hij geen foto's mocht maken waar er kinderen in de buurt waren. In het zuiden van Frankrijk werd ik beschuldigd van foto's te maken van 2 kleine meisjes die in een plonsbad speelden, terwijl ik duidelijk over het plosbad mikte naar mijn twee monsters die in het diepe zwembad aan het stoeien waren. Kon die stomme vader een klap in zijn gezicht geven, die meisjes zaten in een plonsbadje net aan ons tafeltje, terwijl ik mijn 70-200 op staan had. Had ik gewild ik ging er geen foto's van kunnen maken hebben.
Dus ik kan perfect begrijpen dat je ook niet beschuldigd wilt worden om foto's van kinderen te grabbel te gooien.

Gepost door: pieterbie | 13-12-14

De commentaren zijn gesloten.